Vi skal investere i fremtiden og samarbejde om velfærden

Innovative virksomheder og medarbejdere er grundlaget for alle danskeres velstand og fælles velfærd.

 

Virksomhederne skal have adgang til ny viden, forskning og innovation i verdensklasse. For at understøtte udviklings- og videnaktiviteter i både virksomheder og den offentlige sektor kræver det investeringer.

Virksomhederne arbejder hver dag for at være konkurrencedygtige, hvor de investerer i udvikling af deres produkter, services og medarbejdere.
Derfor skal Danmark investere mere i forskning, uddannelse og digitalisering. Og vi skal skabe fremtidens offentlige sektor i samarbejde mellem offentlige og private virksomheder.

Det er nødvendigt at se på, hvordan vi løser opgaverne klogere i den offentlige sektor.
Hvis ikke der hele tiden holdes et skarpt øje med, at de penge vi bruger i den offentlige sektor, skaber værdi for borgerne, kommer vi ikke til at have råd til et rigere og grønnere samfund.

Vi skal bl.a. bygge videre på erfaringerne med digitalisering af den offentlige sektor under coronapandemien, og der skal opsættes klare mål for konkurrenceudsættelse. Derfor skal Danmark investere mere i forskning, uddannelse og digitalisering. Og vi skal skabe fremtidens offentlige sektor i samarbejde mellem offentlige og private virksomheder.

Her skal vi bygge videre på erfaringerne med digitalisering af den offentlige sektor under coronapandemien.

 • 18,5

  Procent

  De offentlige udgifter til forskning, uddannelse og investeringer i infrastruktur og digitalisering skal udgøre mindst 18½ pct. af de primære udgifter.

 • 10.000

  Flere STEM-uddannede

  Der skal være mindst 10.000 flere, der har færdiggjort en STEM uddannelse end i dag.

 • 20

  Mia. kr

  Klogere opgaveløsning i den offentlige sektor, bl.a. gennem digitalisering, skal frigøre mindst 20 mia. kr.