Kopenhagen Fur

Kopenhagen Fur er verdens største pelsauktion, ejet af de danske minkavlere med en global markedsandel på 60 %.

Kopenhagen Fur har indtaget en verdensledende rolle inden for minkavl med fokus på dyrevelfærd og bæredygtighed. På fem årlige pelsauktioner kommer kunder fra hele verden til Danmark for at købe de bedste pelskvaliteter.

Minkavl er i sin natur bæredygtigt, fordi pels er et naturmateriale, der er fornybart, og som ved bortskaffelse indgår i naturens kredsløb. Kopenhagen Fur arbejder sammen med den internationale pelsbranche på at øge bæredygtigheden gennem målrettede og dokumenterede initiativer. Det er i tråd med Kopenhagen Furs vision om at være verdens mest bæredygtige pelshus.

I Danmark er minkbranchen opstået i 1930’erne, hvor et landbrug i krise ledte efter nye produktionsformer. Afskær fra fiskeri gav grundlag for at starte en minkproduktion, så allerede i sin fødsel er den danske minkproduktion baseret på cirkulær bioøkonomi. Knaphed af ressourcer og stigende befolkningstal betyder, at samfundsøkonomien skal bevæge sig i en stadig mere cirkulær retning, hvor ressourcer bruges og genbruges, og her ses Kopenhagen Fur som et eksempel på en virksomhed, der er født cirkulær. Fra det cirkulære udgangspunkt arbejder Kopenhagen Fur kontinuerligt på at forbedre pelsens bæredygtige karakteristika.

Kopenhagen Fur og Verdensmålene

Vi har en hypotese om at verdensmål 12, ansvarligt forbrug og produktion, vil være vores fokus igennem projektet. Vi overvejer dog også om nogle af de andre mål vil passe bedre til det vi ønsker at opnå frem imod 2030.

Kopenhagen Fur er med i projektet for at understøtte virksomhedens vision om at være verdens mest bæredygtige pelshus og skabe en bæredygtig fremtid for modebranchen, der i dag er én af verdens mest ressourcekrævende brancher. Jeppe Kallesøe

Fakta

Kopenhagen Fur beskæftiger omkring 550 mennesker, mens pelsbranchen som helhed direkte beskæftiger omkring 6.000 mennesker i Danmark. 

Hovedkontor: Glostrup

Hjemmeside: https://www.kopenhagenfur.com