Have hjælp og inspiration

Du kan finde kontakter og yderligere hjælp til dit arbejde med verdensmål her på siden.

Intro

Ønsker du løbende at blive inspireret i dit arbejde med verdensmål, så findes der mange nyhedsbreve, konsulenthuse og organisationer der kan hjælpe.

Vi anbefaler dig at følge DI’s LinkedIn profil, Fra Filantropi til Forretning, som er DI’s hovedkanal for kommunikation af nyheder og nyttige redskaber om bæredygtige løsninger for virksomheder. 


Følg Fra Filantropi til Forretning på LinkedIn

Følg

Sådan kan DI hjælpe

Er din virksomhed medlem af DI og har du brug for at tale med en ekspert, så er vi klar til at hjælpe dig med netværk og konkrete ydelser. Læs mere herunder.

Aktuelt

Netværk for verdensmål og strategi

Som medlem af DI har du mulighed for at tilmelde dig DI’s netværk for Verdensmål og Strategi.

Netværksmøderne har fokus på hvordan det strategiske arbejde med bæredygtighed er et nyt grundvilkår for din virksomhed. Du får inspiration fra andre virksomheder og hører om, hvordan de metodisk arbejder med at integrere Verdensmålene i kerneforretningen.

Netværk for verdensmål og strategi

Læs mere

Deltag i årets SDG konference i Industriens Hus

Den 21. august får du indsigt i, hvad det kræver at opnå forretningsmæssig værdi af verdensmålene. 

Kom med, når DI og Industriens Fond sætter punktum for projektet Fra Filantropi til Forretning. Efter to års intensivt arbejde med at integrere Verdensmål i forretningen, deler et udsnit af de 21 deltagervirksomheder deres erfaringer. Hvad var godt, hvad var svært, hvad virkede, hvor langt når man på 2 år og meget mere. Vi har sat nogle af Danmarks mest bæredygtige virksomheder til at udfordre deltagerne, og du kan ligeledes høre en ekspert fortælle, hvordan Corona og klimaændringer ændrer adfærd hos os som mennesker og samfund.

Konferencen giver dig mulighed for at møde deltagervirksomhederne i en 1-1 dialog og netværke med kolleger fra virksomhederne, der står overfor samme rejse som du.

Se programmet og tilmeld dig konferencen nedenfor.

VIRKSOMHEDERNES VERDENSMÅL: SDG Konference

Læs mere

Verdensmålsnetværk for marketing- og salgschefer

Er bæredygtighed og verdensmål på din virksomheds agenda? Så spørger du måske dig selv, hvordan du som ansvarlig for virksomhedens marketing og salg kan understøtte jeres bæredygtige omstilling yderligere?

DI Handel opstarter nu et nyt netværk med det formål at styrke vidensdeling og give dig mulighed for sparring om, hvordan du skal rådgive internt og kommunikere eksternt i forhold til anvendelse af verdensmål og bæredygtighed. Det er vigtigt at bevare troværdighed og samtidig udnytte det unikke selling point som verdensmål netop er – men hvordan? I dette netværk får du viden, der understøtter og accelererer din virksomheds bæredygtighedsstrategi og arbejde med verdensmålene. 

Læs mere og tilmeld dig netværket nedenfor.

Verdensmålsnetværk for marketing- og salgschefer

Læs mereFå hjælp til at udnytte det kommercielle potentiale i FN’s Verdensmål

Som medlem af DI kan du få hjælp til:

 • At introducere Verdensmålene for ledelse og medarbejdere, så det giver mening ud fra jeres forretningsmæssige udgangspunkt.

 •  At udarbejde og afstemme en 2030-vision der beskriver den verden, din virksomhed vil være med til at skabe i fremtiden.

 • At udpege de Verdensmål som er mest relevante for din virksomhed.

 • At udforske forskellige fremtidige forretningsmodeller.

 • At lave en modenhedsanalyse der beskriver de første og mest relevante trin for din virksomhed.

 • At eksekvere virksomhedens strategi og nå målene i Danmark såvel som i udlandet.


Endnu ikke medlem af DI?

Bliv medlemKom i gang med FN’s Verdensmål

Download

Henrik Schramm Rasmussen

Chefkonsulent

Kommunikation og redaktion

 • Direkte +45 3377 3386
 • Mobil +45 2949 4644
 • E-mail hsr@di.dk

Katrine Ruby Bødiker

Chefkonsulent

CSR og leverandørstyring

 • Direkte +45 3377 3737
 • Mobil +45 6131 0424
 • E-mail karb@di.dk

Erik Thomas Johnson

Fagleder, Bæredygtig forretningsudvikling

Forretningsudvikling

 • Direkte +45 3377 4784
 • Mobil +45 2763 6253
 • E-mail etjo@di.dk

Line Poulsen

Chefkonsulent

Forretningsudvikling

 • Direkte +45 3377 4837
 • Mobil +45 3016 6521
 • E-mail lpou@di.dk

Anne-Louise Graves Sandby-Møller

Chefkonsulent

Forretningsudvikling

 • Direkte +45 3377 4926
 • Mobil +45 2670 0636
 • E-mail algs@di.dk

Iben Kinch Sohn

Seniorchefkonsulent

Cirkulær økonomi

 • Direkte +45 3377 3713
 • Mobil +45 2625 0910
 • E-mail ibso@di.dk

Hans Peter Slente

Chefkonsulent

Energi og klima

 • Direkte +45 3377 3722
 • Mobil +45 2949 4594
 • E-mail hps@di.dk

Svend-Erik Jepsen

Fagleder, Vand

Vandløsninger

 • Direkte +45 3377 3685
 • Mobil +45 2949 4407
 • E-mail sej@di.dk

Internationale organisationer

Internettet flyder over med information og viden om Verdensmålene. Vi har her samlet en nyttig oversigt over internationale organisationer, der alle adresserer bæredygtighed og forretning. Her finder du yderligere indsigt, tips og nyhedsbreve, der kan hjælpe dig i dit arbejde med at integrere bæredygtighed i kerneforretningen og styrke virksomhedens konkurrencekraft.

World Benchmarking Alliance

World Benchmarking Alliance (WBA) arbejder på at stimulere og fremskynde virksomhedernes bestræbelser på at nå FN’s Verdensmål, samt øge den private sektors indflydelse på en bæredygtig fremtid for alle.

World Benchmarking Alliance

Læs mere

SDG Business Hub

SDG Business Hub indfanger og beskriver de seneste indsigter, udviklinger og tendenser i relation til Verdensmålene.

SDG BUSINESS HUB

Læs mere

UN Global Compact

UN Global Compact er verdens største frivillige initiativ for virksomheders samfundsansvar med knap 13.000 medlemsvirksomheder og  -organisationer fra mere end 160 forskellige lande.

UN Global Compact blev etableret i år 2000 af daværende Generalsekretær, Kofi Annan. Formålet med organisationen er at mobilisere virksomheder i hele verden for en mere bæredygtig fremtid. Der findes lokale netværk i mere end 70 lande og det danske netværk, som blev etableret i 2017, er et af de nyeste netværk. 

UN Global Compact

Læs mere

United Nations Development Programme

United Nations Development Programme (UNDP) er FN’s udviklingsorganisation som bidrager til at udrydde fattigdom og mindske ulighed. Organisationen er til stede i over 170 lande. 

Corporate Citizenship

Corporate Citizenship hjælper virksomheder i hele verdenen med at arbejde med FN’s Verdensmål. 

Corporate Citizenship tilbyder et indblik i hvordan virksomheder verden over har taget imod FN's Verdensmål, samt hvilke implikationer og muligheder som Verdensmålene repræsenterer. Her kan du finde en række hjælpemidler og information, designet til virksomheder som ønsker at arbejde med samfundsansvar og bæredygtighed.

 

Corporate Citizenship

Læs mere

World Business Council

World Business Council (WBCSD) er en global, CEO-ledet organisation med over 200 førende virksomheder, der arbejder sammen for at gøre bærdygtige virksomheder mere succesfulde.

World Business Council

Læs mere

World Economic Forum

World Economic Forum, som består af offentlige og private topledere fra hele verden, er en non-profit og uafhængig fond placeret i Schweiz. Hvert år mødes medlemmerne i Davos, Schweiz, for at diskutere de mest presserende udfordringer som verden står over for.

Derudover afholdes der et årligt møde i Kina og i De Forenede Arabiske Emirater, samt flere regionale møder. Instituttet udarbejder også en række forskningsrapporter og inddrager sine medlemmer i specifikke sektorinitiativer.

World Economic Forum

Læs mere

Project Breakthrough

Project Breakthrough er et samarbejde mellem UN Global Compact og Volans og har fokus på bæredygtig innovation.

Projektet indeholder analyser af innovative forretningsmodeller og disruption, som vil være afgørende for at drive den næste bølge af bæredygtige løsninger.

På denne måde sigter Project Breakthrough på at stimulere den transformation der er nødvendig for at indfri Verdensmålene for bæredygtig udvikling.

Project Breakthrough

Læs mere

Make the Case for Business Sustainability

Network for Business Sustainability har udviklet et website der giver overblik og forståelse for, hvad der skal til for at skabe værdi gennem bæredygtighed.

MAKE THE CASE FOR BUSINESS SUSTAINABILITY

Læs mere

Danske SDG programmer

Nedenfor kan du blive klogere på to store udviklingsprogrammer, som har til formål at hjælpe virksomheder med at høste kommercielle muligheder af FNs Verdensmål.

Fra Filantropi til Forretning

DI har i projektet ’Fra Filantropi til Forretning’ (2018 – 2020) samarbejdet med 21 pionervirksomheder, om at knække koden til at integrere Verdensmålene i forretningen og dermed skabe resultater på bundlinjen.

På baggrund af disse erfaringer er der udviklet en model til at gribe fat i Verdensmålene og indarbejde dem i forretningen.

Hvis du vil læse om de 21 virksomheder, kan du i casesamlingen  finde film og artikler om deres arbejde med FN's Verdensmål. Vi udbygger løbende med konkrete cases, som kan inspirere dig.

SDG Accelerator

Med SDG Accelerator får virksomheder hjælp til at udvikle nye produkter, tjenester eller forretningsmodeller, der adresserer de udfordringer som Verdensmålene beskriver.

FN’s Udviklingsprogram (UNDP) har med støtte fra Industriens Fond, og i samarbejde med Monitor Deloitte, skabt SDG Accelerator for små og mellemstore virksomheder.

Programmet har hjulpet virksomheder med at skabe ny og bæredygtig  forretning i regi af Verdensmålene, og har dermed bevist, at man godt kan skabe forretning der gavner både bundlinjen og verden omkring os.

SDG Accelerator Website

Læs mereSamlet dokument om SDG Accelerator

Læs mere

Danske non-profit organisationer

I civilsamfundet finder du mange organisationer der har noget at byde på i forhold til bæredygtighed. Det gælder for eksempel konsortier og NGO’er. Læs mere om hvad de kan tilbyde dig nedenunder.

State of Green

State of Green er spydspids i den internationale markedsføring af grønne danske løsninger. Det gælder inden for energi, grønne byer, vand og cirkulær økonomi.

State of Green er den vigtigste og mest komplette portal for fremvisning af Danmarks grønne kompetencer, projekter og virksomheder. Ved at blive en del af State of Green kan grønne danske virksomheder benytte sig af de værktøjer som organisationen stiller til rådighed for international markedsføring. På portalen har virksomheder mulighed for at oprette en gratis profil, der præsenterer virksomhedens grønne ekspertise og løsninger. Portalen rummer i dag mere end 1.500 grønne løsninger fra 600 virksomheder, som ligger til inspiration for internationale målgrupper. Hjemmesiden har omtrent 600.000 besøgende årligt fra hele verden. 

Derudover findes en dansksproget hjemmeside som et supplement til det internationale hovedsite. På det danske site publiceres nyheder og events. Her kan man også følge med i aktiviteterne i State of Greens besøgscenter, House of Green, og gå på opdagelse i State of Green’s Toolbox og øvrige markedsføringsmateriale. 

State of Green

Besøg site

Food Nation

Food Nation er et offentligt-privat partnerskab som blev etableret i 2017 af den danske regering, og førende private organisationer og virksomheder.

Food Nation styrker det internationale kendskab til Danmark som en ledende fødevarenation gennem profilering af fødevareklyngen.

Partnerskabet har et stærkt fokus på bæredygtighed og  er gateway for internationale aktører som søger information om danske fødevareløsninger, produkter eller samarbejde.

Food Nation

Besøg site

Verdens Bedste Nyheder

Verdens Bedste Nyheder er et uafhængigt medie der laver journalistik og kampagner om fremskridt og løsninger på verdens udfordringer. Deres arbejde tager udgangspunkt i FN’s Verdensmål for bæredygtig udvikling.

Verdens Bedste Nyheder driver også verdensmål.org, som er den officielle platform for Verdensmålene i Danmark.

Verdens Bedste Nyheder

Besøg site