Mindet

En gravsten er meget mere end blot en sten. Den er symbolet på alt det, der var, og alt det, du gerne vil mindes. Derfor har det for langt de fleste stor betydning, hvilke valg der træffes, og hvilket symbol der vælges.

Gravstenen kan opstilles lige efter bisættelsen f.eks. samtidig med, at urnen bliver nedsat. Ved begravelse går der ofte lidt længere tid, da jorden skal have tid til at synke. Hvornår, gravstene skal sættes op, besluttes derfor i fælles dialog mellem dig, stenhuggeren og kirken.

Nogle pårørende har på forhånd en klar fornemmelse af, hvilken type gravsten, der passer bedst. Andre har større fokus på de minder, der kendetegnede det levede liv. Uanset om du står i den ene eller i den anden situation, kan en professionel stenhugger hjælpe dig til større klarhed i dit valg.

Personen

En gravsten er din mulighed for at sætte personligt præg på gravstedet. Du behøver ikke selv have dannet dig et klart billede af en mulig gravsten, for stenhuggere, der er medlemmer af Stenhuggerlauget i Danmark, har lang erfaring i at omdanne dine tanker og minder til symbolske udtryk.

Ofte er det afdødes personlighed eller særlige kendetegn, der får lov at præge gravstenen. Men din unikke relation eller dit forhold til afdøde kan også spille en stor rolle for stenens udformning og udseende.

Den tætte dialog og samspillet med stenhuggeren vil derfor sikre, at du får en gravsten, der er, som du ønsker det.

Stedet

Hvad enten du bekender dig til den ene tro eller den anden, har stenhuggere, som er medlemmer af Stenhuggerlauget i Danmark, stor indsigt i gravstederne nær dig. Det kan derfor give dig et godt udgangspunkt for at vurdere, hvordan din gravsten skal se ud.

Leveret og opsat

Køber du gravsten hos en professionel stenhugger, er det en del af servicen, at den færdige sten både leveres og opsættes på gravstedet, når du er klar. 

Du slipper derfor for al besværet og de dyre ekstraomkostninger, der let bliver en realitet, hvis du selv står med ansvaret for at fragte og opsætte stenen.

Lokale forhold

Forskellige gravpladser er præget af forskellige traditioner, vækst og omgivelser. Med blik for de lokale forhold er du derfor bedre i stand til at vælge en gravsten, der hviler i landskabet og tager sig bedst muligt ud.

Tal med en stenhugger, der er medlem af Stenhuggerlauget i Danmark – og vær sikker på at få rådgivning fra én, der kender din lokale kirkegård.

Stenhuggerlauget i Danmark

Telefon: 33 77 33 77
E-mail: dibyggeri@di.dk