Det skal se pænt ud

Som graver har Flemming Jørgensen fra Bogense sin daglige gang på kirkegården. Han færdes derfor hjemmevant blandt gravsteder og sten, men havde dog aldrig troet, at hans søns gravsten skulle blive deriblandt.

”Simon gik bort for halvandet år siden – kun 24 år gammel. Så jeg må nok indrømme, at det var noget af en streg i regningen”, fortæller Flemming, der trods den tragiske hændelse ikke har noget imod at tale om sit tab.

Inspireret af stenhuggerens udstilling

Med sønnens pludselige dødsfald stod han og familien over for at skulle vælge en gravsten, og det var slet ikke nemt. Ved et besøg hos en stenhugger, blev de dog klar over, hvad der var det rigtige at gøre.

”Stenhuggeren havde en flot sten i lys granit. Det var samme type sten som den, jeg tilfældigvis havde opbevaret hjemme på terrassen, fordi jeg skulle bruge den i et akvarium. Inden Simon gik bort havde han en dag sagt, at den var flot, så da vi stod hos stenhuggeren gav det pludselig mening, at det blev en sten af lige præcis den type Flemming Jørgensen

Flemmings søn var aktiv spejder, og i samråd med stenhuggeren blev familien derfor enige om, at det skulle afspejles på gravstenen. Derfor fik de speciallavet en form og støbt et spejderlogo til Simons gravsten.

”Det betyder meget for mig, at gravstedet ser pænt ud, og med en personlig gravsten synes jeg, vi har fået skabt et smukt sidste hvile for vores søn”, tilføjer han.

Intet hastværk

For Flemming og familien gik det derfor relativt hurtigt med at vælge gravsten, da de blev inspireret hos stenhuggeren. Alligevel vil han råde andre til at tage den tid, de har brug for.

”Der behøver ikke være noget hastværk, når man skal vælge gravsten. Generelt vil jeg anbefale at tage den med ro og bruge lidt tid på at undersøge, hvilke muligheder der er”, fortæller graveren og understreger, at det af flere grunde kan være ganske fornuftigt at tænke sig om en ekstra gang, inden man vælger gravsten.

”Dels kan man selv være mærket af sorgen og derfor have svært ved at overskue de mange praktiske beslutninger, der følger med et dødsfald. Og dels kan det være fornuftigt at kende kirkegården og det pågældende gravsted godt, så man er klar over, hvilke omgivelser stenen skal stå i. På den måde tror jeg man kan skabe de bedste rammer for et pænt gravsted”, lyder det fra Flemming Jørgensen.

Relateret indhold