Netværk

Best Practices netværk - international tiltrækning og tilknytning

Arbejder du med international tiltrækning og tilknytning? Er du ansat ved en kommunal, statslig, regional eller anden ikke-kommerciel aktør, som eksempelvis bosætningskoordinator? Har du lyst til at blive klogere på, hvad andre tilbyder af services og dele din egen viden og erfaringer med kolleger over hele landet?

Sparring med ligesindede

I Best Practices netværket får du mulighed at for dele og diskutere erfaringer, viden, problemstillinger og løsninger med kolleger fra hele landet i et professionelt netværk.

Det er gratis at deltage, og er tiltænkt dig, der arbejder for at sikre de bedste forudsætninger for internationale medarbejdere, der flytter til Danmark for at arbejde. Du sidder måske i hverdagen alene eller med få kolleger, og du/I kan derfor se en værdi i at udveksle erfaringer og sparre omkring opgaver og udfordringer med andre, der også arbejder med at integrere internationale medarbejdere og deres familier bedst muligt.

Sammen kan vi endnu mere

Rundt omkring i hele Danmark findes der mange ’best practices’ og gode tiltag, når det kommer til tiltrækning og tilknytning af internationale medarbejdere. Netværket er oprettet, så vi på tværs af forskellige ikke-kommercielle aktører kan dele ud af erfaringer og på den måde hjælpe og inspirere hinanden til at gøre Danmark til et endnu bedre land at bosætte sig og gøre karriere i.

Temaer vi diskuterer

  • Konkrete initiativer hos specifikke kommuner som velkomsttiltag, dagtilbud osv.
  • Seneste nyt – hvad gør DI for at fjerne politiske barrierer og benspænd?
  • Nye tiltag og projekter indenfor international tiltrækning og tilknytning
  • Nyt fra netværket, hvad rører sig?
  • Måske dit eget indlæg, som lægger op til debat og diskussion?

Sådan foregår det

Vi mødes tre gange om året; to gange online og én gang fysisk og det er gratis at deltage i netværket. Det kræver ingen forberedelse at deltage på møderne, men vi opfordrer kraftigt til at du bidrager aktivt på møderne, så både du og de andre deltagere får mest muligt ud af netværket, ligesom medlemmerne også opfordres til at bruge hinanden til sparring imellem møderne via vores online platform.

Du kan på kortet nederst på denne side se en oversigt over de kommuner, som er med i netværket.

Her kan du se eksempler på gode initiativer, som nogle af de kommunale medlemmer i netværket tilbyder: di.dk/10godeinitiativer 

Planlagt møderække

Der er planlagt en række møder, og du vil modtage præcis information om tid og sted samt dagsorden per mail, når mødet nærmer sig. Vi tager forbehold for, at det kan være nødvendigt at ændre tid og sted.

Søren Kjærsgaard Høfler

Søren Kjærsgaard Høfler

Chefkonsulent

Ida Andersen

Ida Andersen

Konsulent

Cecilie Langkilde Marcussen

Cecilie Langkilde Marcussen

Sekretær