Arrangement

Indonesiens nye hovedstad

Indonesiens nye hovedstad

Indonesien skal have ny hovedstad.

Præsident Jokowi har således besluttet at flytte Indonesiens hovedstad fra det overbefolkede, luftforurenede og synkende Jakarta på Java til den uberørte indonesiske del af Borneo, nærmere bestemt til den østlige provins på Kalimantan.  

”Forest City” skal placeres på et nuværende 2.000 kvadratkilometer stort skovareal og huse 1,5 millioner indbyggere. Regeringsbyen skal stå klar i midten af 2020’erne. En stor international arkitektkonkurrence er under planlægning. Der er  tale om et ambitiøst og bekosteligt projekt, der byder på kommercielle muligheder for danske virksomheder i hele planlægnings- og eksekveringsfasen. Fra de indledende miljøundersøgelser til byplanlægning, indretning af fysisk og digital infrastruktur, arkitektur og bymiljø, bæredygtig vand- og energiforsyning, affaldshåndtering og kloakering, udbygning af eksisterende havne og lufthavne mv.

Sammen med Danmark ambassadør i Indonesien, Rasmus Abildgaard Kristensen vil vi allerede nu gerne give en første orientering om de indonesiske planer. Ligeledes vil vi orientere om det forestående miljøministerbesøg til Indonesien i foråret 2020.

BEMÆRK VENLIGST AT MØDE ER RYKKET FRA 1. OKTOBER til 30. SEPTEMBER