Kursus

Forhandlingsteknik

I en hverdag hvor du forhandler med mange led, er det en stor fordel at være god til at forhandle. Det kan ofte være svært at bevare overblikket i en forhandlingssituation og undgå at gå på kompromis med sine mål.

Indhold
På kurset går vi i dybden med, hvordan man bedst kan gennemføre en interessebaseret forhandling, hvor begge parter er tilfredse og føler sig som vindere.

Du lærer, hvordan du kan prioritere mellem forskellige mål for din forhandling, og du bliver udrustet med de rigtige værktøjer og forhandlingsteknikker. Du bliver bekendt med de psykologiske faktorer, som er på spil i forhandlingssituationer, og du får viden om og træning i effektiv håndtering af forhandlingstricks.

Du kommer til at afprøve teknikkerne i praksis på kurset, så du er klar til din næste forhandling.

Vi arbejder bl.a. med:
Grundlæggende forhandlingsteori
Strategi til valg af forhandlingsproces
Kommunikation og spørgeteknik
Praktisk case-arbejde

Kurset er med overnatning og fuld forplejning, og det forventes, at du overnatter, da der også er undervisning om aftenen.

Forventet udbytte
Du får overblik ved forhandlingsbordet og bliver i stand til at se forskellige muligheder for en succesfuld forhandling. Du får nyttige værktøjer, som er gavnlige, næste gang du står i en forhandling.

Målgruppe
Kurset henvender sig til ledere, der forhandler med underentreprenører, leverandører, personale og kunder.

Det siger en tidligere deltager om kurset:
"På kurset blev det klart for mig, hvor vigtigt det er at bevare den gode relation med den anden part, så man også kan arbejde sammen i det lange løb. Det betyder, at man nogle gange skal give sig lidt. Men helt grundlæggende handler det om at komme frem til en aftale, der skaber værdi for begge parter".
Mark Tandrup Qwist, projektleder i Airteam

Mulighed for tilskud
Der er flere af Dansk Byggeris sektioner, der yder tilskud til en del af kursusgebyret, når deres medlemmer deltager på kurser. Tag kontakt til din sektion for at høre mere om, hvad betingelserne er, og hvor meget tilskud sektionen giver.