Arrangement

Når virksomheder skifter hænder – DI’s ejerskiftekonference 2019

På DI’s ejerskiftekonference den 21. oktober 2019 får du viden og inspiration til, hvordan du kan forberede din virksomhed til et ejerskifte. Samtidig sætter vi fokus på den aktuelle politiske debat om generationsskifte og forslaget fra regeringen om at gøre det væsentligt dyrere at videregive virksomheden til næste generation.

Uanset om virksomheden er ejet af en familie, en enkelt person, eller en større ejerkreds, så står ejerne på et tidspunkt overfor den udfordring, at virksomheden skal skifte hænder. Det er virkeligheden for op mod 90 pct. af alle danske virksomheder. Nogle foretrækker, at virksomheden skal gå i arv, mens andre helst ser den afhændet til anden side. I processen med at blive afklaret om den foretrukne løsning, er der en lang række overvejelser, som de nuværende ejere skal igennem.

På DI’s ejerskiftekonference den 21. oktober får du et indblik i de helt konkrete overvejelser, som en række virksomhedsejere har gjort sig forud for deres valg om at lade virksomheden skifte hænder. Helt konkret får du et indblik i seks ejerlederes overvejelser om deres virksomheds fremtid, og hvad der ligger til grund for deres beslutning om at give virksomheden videre til næste generation, sælge virksomheden til en kapitalfond, lade virksomheden opkøbe af en anden virksomhed, og beslutningen om at lade den eksisterende ledelse overtage ejerskabet.

I løbet af dagen vil vi også tage en grundig debat om de skattemæssige rammer for generationsskifte. Vi byder politikerne op til dans og belyser de udfordringer, som særligt familieejede virksomheder møder i forhold til værdiansættelse og usikre politiske vilkår. Udfordringer, som i høj grad er aktuelle i lyset af regeringens udmelding om, at man påtænker at hæve skatten på generationsskifte til 15 pct.

Dagen rundes af med fire workshops, hvor du kan få en praktisk indføring i:
Hvordan din bestyrelse kan hjælpe dig med et effektivt ejerskifte
Hvordan du værdiansætter din virksomhed
Hvad du kan bruge din revisor til i forbindelse med ejerskifte
- Hvordan du gennem opkøb og fusioner kan styrke din virksomheds konkurrenceevne

Program

Michelle Puck Nielsen

Praktisk ansvarlig

  • Direkte +45 3377 4605
  • Mobil +45 2184 3397
  • Send e-mail  

Alexander Ulrich

Fagligt ansvarlig

  • Direkte +45 3377 4522
  • Mobil +45 4087 8030
  • Send e-mail