Webinar

NIS2-webinar: Cybersikkerhed i produktion – Sådan bliver du klar til de nye EU-krav

DI Produktion inviterer til webinar om de nye EU-regler om cyber- og informationssikkerhed, der snart bliver relevante for også mange produktionsvirksomheder.

Nye EU-regler om cyber- og informationssikkerhed er på vej til at omfatte flere sektorer, herunder også visse produktionsvirksomheder. Disse indebærer skærpede krav til virksomhederne inden for risikostyring og rapportering til myndighederne.

Lovkravene i NIS2 vil bl.a. omfatte private virksomheder i it-, energi-, transport-, sundheds-, finans- og fødevaresektoren. Men derudover stiller NIS2-direktivet også krav til forsyningskæde- og leverandørsikkerhed. Det betyder, at de omfattede virksomheder skal sikre, at deres leverandører, også skal overholde en række krav til cybersikkerhed. Derfor vil flere virksomheder indirekte blive omfattet af direktivet.

Virksomheder og organisationer, der ikke overholder lovkravene i NIS2, kan risikere bøder på op til 10 mio. EUR eller 2 pct. af virksomhedens globale omsætning.

Reglerne forventes vedtaget i EU her i efteråret og implementeret medio 2024.

På webinaret vil CTO Jacob Herbst fra Dubex fortælle om reglerne, herunder hvilke krav produktionsvirksomhederne og deres ledelse og bestyrelse vil blive omfattet af samt forventninger til den nationale implementering. Desuden vil han forklare, hvordan man som ledelse og bestyrelse i praksis i produktionsvirksomhederne kan leve op til kravene.

Seminaret afsluttes af DI Digital, der fortæller om Dansk Industris arbejde med NIS2 og introducerer til et nyt vejledningsunivers, der kan hjælpe virksomheder med de nye krav inden for dette felt.

Der vil være mulighed for at stille spørgsmål undervejs i chatten.

Målgruppen for webinaret er ledelse og it-ansvarlige i virksomhederne.

Program

  • 09.00 Introduktion

   v/ Branchedirektør Peter Trillingsgaard, DI Produktion

  • 09.05 Nye EU-regler om cyber- og informationssikkerhed (NIS2) Hvordan lever man i praksis op til de nye krav?

   v/ CTO Jacob Herbst, Dubex

  • 09.50 Dansk Industris arbejde med NIS2 – herunder introduktion til nyt vejledningsunivers, der kan hjælpe virksomhederne med de nye krav

   v/ Helene Bom, konsulent, DI Digital

  • 09.55 Afrunding

   v/ Branchedirektør Peter Trillingsgaard, DI Produktion