Arrangement

Netværksmøder for lærlingeansvarlige - efterår 2021

Kom til netværksmøder med andre lærlingeansvarlige og bliv endnu bedre til at uddanne

Hvordan vælger lærlinge læreplads, og hvordan sikrer I som virksomhed et godt uddannelsesforløb? Hvem er de unge, og hvad er vigtigt for dem? Få svar på disse og mange flere spørgsmål, når DI Lærepladsfællesskabet inviterer til inspirerende netværksmøder i efteråret.

Netværket er for dig, der til dagligt arbejder med lærlinge, og som ønsker at dele erfaringer og få ny inspiration til at uddanne fremtidens faglærte. Uanset hvilken branche du kommer fra, eller hvor mange lærlinge du har, garanterer vi oplæg og diskussioner fyldt med spændende og brugbar viden.

Tre netværksmøder
Netværksmøderne, der består af tre sammenhængende møder, udbydes og løber henover efteråret og vinteren. På møderne får vi besøg af eksperter indenfor lærlingeområdet og virksomheder, der deler ud af deres erfaringer.

 

Tilmelding til netværksmøder:

  • Tirsdag 5. oktober (Hotel Comwell, Køge)
  • Tirsdag 16. november (TBA)
  • Tirsdag 14. december (TBA)

Møde 1. - 5. oktober
På første møde sætter vi fokus på, hvordan du får fingrene i de bedste kandidater. På mødet bliver du klogere på, hvordan unge vælger uddannelse og får samtidig gode råd og inspiration til, hvordan I som virksomhed bliver endnu bedre til at tiltrække og rekruttere.

Vi får besøg af Ann-Sophie Frohmé Schultz, som har udarbejdet en analyse om unges adfærd for Danske Erhvervsskoler og Gymnasier samt Rasmus Lindgaard fra CompanYoung, der er specialister i unges uddannelsesvalg. På mødet kommer du også til høre om, hvordan legoklodser kan bruges til at rekruttere med.

Møde 2. - 16. november
Møde 3. - 14. december
På møde to og tre tager vi afsæt i ”Hvorfor godt begyndt, er halvt fuldendt”. Her fokuserer vi på, hvordan man kan skabe rammerne for et succesfuldt uddannelsesforløb og derigennem sikre udgangspunktet for bedst mulig læring.

Vi dykker blandt andet ned i, hvilken effekt forventningsafstemning mellem virksomhed og lærling har, og hvordan struktur i uddannelsesforløbet skaber klarhed. Vi taler om, hvorfor relationer og tillid afvæbner usikkerhed og skaber bedre resultater, og hvordan du sætter de unges kompetencer og talenter i spil, og hvordan du bliver tydelig i din ledelse af unge.

Vi får besøg af Arnt Louw fra Center for ungdomsforskning og fra Aalborg Universitet, der har udarbejdet et forskningsprojekt om, hvad der skaber et succesfuldt lærlingeforløb, samt Anne Essenbæk Toftbjerg, der har skrevet bogen ”Ledelse af unge”. På mødet kommer du også til at høre om, hvad der gør de unge stolte.

Cecilie Ishøi-Faerstain

Cecilie Ishøi-Faerstain

Konferencekoordinator