Webinar

Har du ønsker til erhvervsskolernes arbejde? Sådan får du indflydelse gennem partssystemet

Har du ønsker til erhvervsskolernes arbejde? Sådan får du indflydelse gennem partssystemet

Lærlingeoprøret har i foråret været kritiske over for kvaliteten af udstyr og lærerkvalifikationer på erhvervsskoler, men samtidig talt godt og stolt om deres uddannelser. På tværs af uddannelser og geografi er der store forskelle i tilfredsheden med skolerne, og uanset den aktuelle status er der løbende behov for udvikling og for at sikre attraktive og tidssvarende uddannelser.

I Dansk Industri vil vi gerne klæde virksomhederne bedst muligt på til at påvirke udviklingen lokalt, hvad enten man er medlem af en erhvervsskolebestyrelse, et lokalt uddannelsesudvalg eller er en af de virksomheder, der har lærlinge og elever tilknyttet skolerne.

Derfor inviterer DI’s afdeling for Erhvervs- og Arbejdsmarkedsuddannelser sammen med DI Lærepladsfællesskabet til et webinar, hvor vi stiller skarpt på jeres muligheder for at påvirke gennem partssystemet:

  • Hvad kan du gøre som bestyrelsesmedlem på en erhvervsskole?
  • Hvad kan du gøre som medlem af det lokale uddannelsesudvalg?
  • Og: hvordan skal du forholde dig som virksomhed, hvis du oplever problemer med udstyr, materialer og undervisning? Hvem skal du kontakte? Og hvad kan du selv gøre?

Hvad får jeg ud af at deltage?

Webinaret vil gøre dig klogere på, hvad du kan få indflydelse på, og hvordan du gør det, herunder hvordan du som virksomhed med lærlinge kan bruge de formelle kanaler til at gøre opmærksom på eventuelle problemer på den eller de skole(r), du samarbejder med.

På webinaret kan du møde:

  • Michael Mathiesen, som er bestyrelsesformand på Rybners i Esbjerg. Michael deler sine erfaringer med bestyrelsesarbejdet, og hvilke muligheder der er for præge arbejdet. Michael er til daglig direktør i murerfirmaet Max Mathiesen & Søn A/S i Varde.
  • Et medlem af LUU, der fortæller om arbejdet i et lokalt uddannelsesudvalg, og hvordan du kan klæde dem bedst muligt på ved at dele jeres oplevelser.
  • Signe Tychsen Philip, chef for Erhvervs- og arbejdsmarkedsuddannelser i DI, der giver dig gode råd til, hvordan du gør din indflydelse gældende lokalt.
  • Line Stentoft Andersen, chef for DI Lærlingeindsatsen, der er vært for webinaret

DI mener:

Erhvervsuddannelserne står centralt i at sikre de faglærte, som er nødvendige for den grønne og digitale omstilling. Taxametrene til erhvervsuddannelserne foreslås hævet med 450 mio. kr. årligt, som bl.a. skal sikre mere kvalificerede undervisere, bedre udstyr, bedre fysiske rammer om undervisningen og bedre rammer for tværinstitutionelt samarbejde, som kan tiltrække både dygtige unge og voksne til området. Kilde DI’s 2030-plan