Arrangement

Incoterms og betaling i international handel

 

Hvad er INCOTERMS® INCOTERMS® benyttes i forbindelse med varehandel for at beskrive reglerne for en vares levering, fordeling af omkostninger, risikoovergang samt en række yderligere forpligtelser mellem sælger og køber i internationale samhandelsforhold.

INCOTERMS® er ikke officiel lovgivning, men reglerne kendes og anvendes over hele verden i internationale salgsaftaler. Reglerne for INCOTERMS® er under revision, og bliver til INCOTERMS® 2020. Søren Theilgaard vil redegøre for overvejelser om opdateringen af INCOTERMS® og de bestemmelser, der især er genstand for drøftelser.

Hvad skal du overveje, når du vælger betalingsform i international handel? Hvordan sikrer du dig bedst muligt, når du laver dine transport- og logistikaftaler, aftaler om forsikring og vælger INCOTERMS® klausul? Hvilken betydning har det, og hvorfor er det så vigtigt at aftale de rigtige?

Du vil få indblik i, hvordan betalingsbetingelser fungerer. Hovedvægten vil være på rembursen fra start til slut. Seminaret er for dig, der arbejder med eksport, eksportrelaterede opgaver, salg, indkøb eller logistik.

Du er måske din virksomheds nøgleperson, når det handler om at udfærdige eksportdokumenter, indgå logistik og transportaftaler, løse reklamationsopgaver, have kontakt til banken ved remburser, sælge på internationale markeder, eller klare hverdagens udfordringer i forhold til transportører og lignende.

Praktisk information for den 21. marts 2019 

Adresse: Industriens hus, H.C Andersens Boulevard 18, 1787 København V

Tid: 08.30 - 15.30

Praktisk information for den 25. september 2019

Adresse: Poul Due Jensen Academy, Poul Due Jensens vej 21, 8850 Bjerringbro

Tid: 08.30 - 15.30

Program

  • 08.30 Registrering og kaffe

  • 09.00 Velkomst - dagens program

   Anette suhr Rasmussen, Redaktør af Eksporthåndbogen

  • 09.15 Betalingsformer og sikring i international handel

   Birgit Hemmingsen, Senior rådgiver, Danske Bank Trade Finance

  • 10.45 Pause

  • 11.00 INCOTERMS® 2010 Regler

   Hvad er INCOTERMS® 2010 Regler, og hvordan anvendes INCOTERMS® korrekt. Søren Theilgaard, Advokat, AIG Europe

  • 12.15 Frokost

  • 13.00 INCOTERMS® 2010 Regler fortsat

   Hvilke regler gælder hvis man ikke aftaler en INCOTERMS® Regel?

  • 14.00 Kaffe

  • 14.20 Afrunding og tak for i dag

Præsentation af indlægsholderne

Advokat Søren Theilgaard har 25 års advokaterfaring med internationale kontrakter inden for køb af løsøre, fast ejendom og virksomheder, eneforhandling, handelsagentaftaler, licensaftaler, etablering af datterselskaber af udenlandske virksomheder, Mergers & Acquisitions etc. Han har derefter i samlet 15 år været først chefjurist og senere juridisk direktør i Codan Forsikring, og senere i 5 år Head of Nordic Legal Department i forsikringsselskabet AIG Europe Limited. Søren Theilgaard er nu konsulent for advokatvirksomhed.

Søren Theilgaard er medlem af ICC Commission on Commercial Law and Practice, ICC Commission on Financial Services and Insurance og ICC Danmarks Trade Finance kommission, og har været sagkyndig i dommer i Sø- og Handelsretten. Derudover har Søren Theilgaard undervist i jura på Københavns Universitet og skrevet juridiske bøger, herunder oversat INCOTERMS® til dansk og skrevet en kommentar til 1990, 2000, 2010 udgaven samt Kommentar til Købeloven, senest 4. udgave 2017.

Birgit Hemmingsen er senior rådgiver i Danske Bank, og arbejder i Trade Finance afdelingen. De daglige arbejdsopgaver omfatter rådgivning og håndtering af produkterne; garantier, collection (inkasso) og reburser.

Besøger ofte virksomheder, og hjælper med gennemgang af risikopolitik i forbindelse med handel, og afholder Trade Finance seminarer. Har stor viden om alle Trade Finance produkterne, og er vant til at forklare om fordele og ulemper ved disse.