Arrangement

Kom til Lancering af ”Business i Afrika – tjen penge og afskaf fattigdom”

Nyt undervisningsmateriale til HHX med fokus på Verdensmålene som forretningsdriver i Afrika

Kom med til lanceringen af det nye e-learning-undervisningsmateriale målrettet HHX : Business i Afrika – tjen penge og afskaf fattigdom

Materialet sætter fokus på, hvordan virksomheder kan skabe forretning i Afrika og samtidig bidrager til FN’s verdensmål, ikke mindst mål 1: afskaffelse af fattigdom.  Med dette materiale ønsker og håber vi, at endnu flere unge vil være med til at skabe en bæredygtig fremtid!

Oplev:

- Et nyt undervisningsmateriale, der vil blive præsenteret og gennemgået af forfatterne

- Inspirerende oplæg fra danske virksomheder, som Chr. Hansen, Orana og Unumed og organisationer som Røde Kors og Care, der alle bidrager til at skabe vækst og bedre levevilkår i udviklingslande, ikke mindst i Afrika

I materialet vil eleverne møde en række virksomheder, der arbejder i Afrika, og som har integreret verdensmålene i deres forretningsmodel, fordi de kan se både det økonomiske og det bæredygtige potentiale. Business i Afrika giver unge på HHX-indsigt i mulighederne og udfordringerne ved at starte forretning ude i verden og hører hvordan et partnerskab med civilsamfundsorganisationer som fx CARE eller Røde Kors kan åbne døre til markeder, medarbejdere og de mennesker, der har brug for nye, bæredygtige løsninger.

For unge med iværksætterdrømme er der store muligheder for at starte virksomhed i Afrika, der både skaber profit og udvikling.

Arrangementet er gratis men der er begrænsede pladser. Skynd dig derfor at tilmelde dig. Tilmelding senest den 4. november. Du er velkommen til at tilmelde flere fra samme organisation/institution.

    • 12.00 Registrering og let frokost

    • 12.30 Velkomst og præsentation af Business i Afrika - tjen penge og afskaf fattigdom

      v. Lene Vendelbo, Nina Knudsbo og Helle Hauge Bülow, Systime

    • 13.05 Hvordan kan private virksomheder bidrage til at opnå verdensmålene og integrere dem i deres forretningsstrategi?

      v. Line Poulsen, Chefkonsulent, Dansk Industri

    • 13.35 Sådan arbejder vi med verdensmålene i Kenya

      v. Niels Østerberg, Direktør i Orana, Medlemsvirksomhed i Dansk Industri

    • 14.15 Verdens fattigste er også kunder - og de efterspørger nye løsninger

      v. Rasmus Stuhr Jakobsen, Generalsekretær i CARE

    • 14.45 Et match mellem løsninger

      v. Kasper Bro Larsen, partnerselskabsrådgiver i Røde Kors og director of partnerships Sara Ballan fra Unumed

    • 15.30 Tak for i dag

Orana og DI

Juicevirksomheden Orana er med i  DIs Verdensmålprojekt ’Fra Filantropi til Forretning’, der identificerer metoder til at få danske virksomheder til at integrere verdensmålene i deres kerneforretning. Orana vil starte en ny frugtfabrik op i Østafrika hvert andet år. For at sikre selvforsyning, for at hjælpe verden og for at tjene flere penge. Orana er en born global virksomhed med fabrikker i bl.a. Vietnam. De udvikler, producerer og sælger frugtbaserede råvarer til mejerier, juiceproducenter og andre levnedsmiddelproducenter. I 2007 lancerede Orana sin første CSR strategi baseret på principperne fra UN Global Compact og siden har Orana arbejdet strategisk med CSR, bæredygtighed og verdensmålene.

Chr. Hansen og CARE

Den danske bioscience-virksomhed Chr. Hansen har specialiseret sig i at udvikle naturlige bakterier til brug i fødevare- og landbrugsindustrien og blev i 2018 kåret som ”Verdens mest bæredygtige virksomhed”. CARE og Chr. Hansen er gået sammen for at give bønder i Kenya adgang til ”gode bakterier”, der styrker planter og afgrøder, så de er mere resistente over for sygdom og insektangreb. De naturlige bakterier giver et større høstudbytte end de kemiske pesticider og stiller bønderne bedre økonomisk.

Unumed og Røde Kors

Unumeds spidskompetencer inden for sundhed matcher Røde Kors’ indsatsområder. Med Unumeds løsning, der registrerer sundhedsdata i flygtningelejre, bliver Røde Kors’ nødhjælpsindsats mere effektiv, smitsomme sygdomme kan opdages tidligere og de sparsomme ressourcer kan bruges på at forebygge yderligere spredning. Hør om fordelene og udfordringerne som partnerne har oplevet i projektet.

Uddannelsesmateriale

Få en forsmag på uddannelsesmaterialet

Her