Arrangement

Netværksmøde: Kina - hvad nu?

Kina har fået en dårlig start på 2022. Landet står over for udfordringer på alle fronter; fra Covid-19-lockdowns til voksende gæld og international isolation.

På trods af løfter om det modsatte iværksatte Shanghais lokalregering en omfattende lockdown i slutningen af marts. Byens 25 millioner indbyggere er nu under streng bevægelseskontrol. Nedlukningen skulle oprindeligt være ophævet den 5. april. Men myndighederne ændrede hurtigt kurs og har annonceret, at de fleste restriktioner vil forblive i kraft indtil videre. Den aktuelle status har store implikationer Kinas økonomi, som i forvejen er presset af tårnhøje gældsrater.

Sideløbende med udfordringerne i Shanghai skal Kinas politiske ledelse forholde sig til konflikten i Ukraine. Kina er Ruslands allierede - eller er det? Den kinesiske regering er tilbageholdende med offentligt at støtte Putins invasion. Men tonen på Kinas stramt censurerede sociale medier efterlader ingen tvivl om, hvor regeringens sympati ligger. Ruslands dårlige præstation er dog skadelig for Beijings ambitioner om at bygge et stærkt alternativ til Vestens hegemoni.

Så hvad skal man tro om Kinas gøren og laden? Er landet blot inde i en uheldig periode, eller accentueres situationen af en bevidst strategi fra præsident Xi Jinping? Hvad skal Danmark og resten af verden forvente af Kina i fremtiden?

På dette møde for medlemmer af Sense China Network får du et præcist øjebliksbillede fra to af Danmarks fremmeste Kina-kendere. Du får også mulighed for at udveksle erfaringer med andre netværksmedlemmer under hyggelige og uforpligtende rammer.

Vel mødt!

Program

    • 10.00 Velkomst

    • 10.05 Kinas svære balancegang i forhold til Ukraine

      (v. Camilla Sørensen)

    • 10.30 Udenlandske virksomheders forventninger til Kina

      (v. Jacob Johansen)

    • 10.50 Præsentation af ny Kina-bog

    • 11.00 Networking og forfriskninger

    • 12.00 Slut på arrangement

TALERE

Camilla Sørensen orienterer om implikationerne af Ukraine-konflikten for Kinas relationer til Europa og Danmark. Camilla er Ph.d. og lektor ved Forsvarsakademiets Institut for Strategi og Krigsstudier, hvor hun har særlig fokus på Kina som stormagtsaktør.

Jacob Johansen fra PwC China giver et bud på de økonomiske perspektiver i Kina med afsæt i en ny undersøgelse af udenlandske firmaers forventninger til fremtiden. Jacob er en internationalt anerkendt ekspert på forretningsudvikling og transformation og udgav i 2021 bogen Fra Kunde til Bruger.

Netværket giver dig indsigt i Kinas aktuelle situation og nye trends. Altid med spændende temaer som omdrejningspunkt. Altid med dygtige fagfolk som afsendere.