Event

Bliv del af dansk eksportfremstød for vindenergi og PtX til Texas den 6.-10. marts 2023

Dansk Industri arrangerer i samarbejde med Dansk Erhverv og Trade Councils energiteam i Houston et eksportfremstød for vindenergi og PtX til Texas den 6.-10. marts 2023.

Texas er den delstat i USA med klart flest opstillede vindmøller, og der er mange flere GW i pipelinen hos de lokale vindudviklere både på land og til havs. I dag produceres der 35 GW vindenergi i Texas ud af USA's samlede produktion af vindenergi på 135 GW. Med hensyn til brint forventes det, at Texas ikke kun bliver den ledende delstat i USA, men reelt bliver den ledende aktør i hele verden som følge af, at Texas besidder en betydelig olie- og gasinfrastruktur foruden vindkraft til at udnytte brintmulighederne. Greater Houston-området har verdens største koncentration af energivirksomheder, hvoraf over 30 beskæftiger sig med vindenergi. Hvis Texas var et land, ville det udgøre verdens 9. største økonomi.

Det er disse markedsmuligheder, som vi ønsker, at danske vindvirksomheder bliver en del af, og programmet for fremstødet er tilrettelagt efter at give de deltagende danske virksomheder et indgående kendskab til texanske vindudviklere og vindprojekter med henblik på, at der både kan etableres fremtidige partnerskaber og skabes forretningsmuligheder her og nu. For så vidt angår grøn brint, kommer de danske virksomheder til at møde nogle af USA’s største brinthubs, og dørene vil blive åbnet til en hastigt voksende sektor, hvor Texas skønnes at komme til at spille en global hovedrolle indenfor de kommende år.

Programmet for eksportfremstødet er næsten fastlagt. Download programmet ved at klikke på "Tentative Program" .