Arrangement

En europæisk IRA - Blindgyde eller genvej til Europas konkurrenceevne?

I år er det 30 år siden, at EU’s indre marked blev lanceret. Hovedtanken var og er at sikre ens konkurrencevilkår i EU. Men det indre marked og EU’s globale konkurrenceevne har aldrig været så udfordret som i dag. USA har før jul vedtaget en klima- og industripakke, der har afsat 370 mia. dollars til USA's grønne omstilling. Samtidig har Kina længe konkurreret globalt ved hjælp af betydelig statsstøtte. Det har sat gang i en debat om, hvordan EU kan fremtidssikre europæisk erhvervsliv og sikre en førerposition på fremtidens grønne teknologier. Fra EU’s store medlemslande har svaret på især den amerikanske IRA været mere europæisk statsstøtte og ”made in Europe”, mens andre medlemslande er mere skeptiske og i stedet kalder på tiltag, der kan få det indre marked op i tempo og ned i kompleksitet.

Hvor efterlader det EU? Hvad skal EU gøre for at vinde det globale kapløb om grønne teknologier? Og hvordan stiller det danske virksomheder?

Program:

Kl. 8.30 Velkomst ved DI, Lars Sandahl

Kl. 8.35 Tale ved Erhvervsminister Morten Bødskov efterfulgt af kort Q&A

Kl. 9.00 The geoeconomics of Europe’s answer to the IRA ved Tobias Gehrke, Senior Policy Fellow, European Council on Foreign Relations (online)

Kl. 9.20 Paneldebat: Morten Helveg Petersen, MEP (RV) og Ingrid Reumert, Senior Vice President of Group Stakeholder Relations Ørsted

Moderator: Lykke Friis, direktør Tænketanken EUROPA

Arrangementet starter kl. 8.30. Du kan nyde kaffe, te og let morgenmad fra kl. 8.00.

Det er et fysisk arrangement.