Arrangement

Mød Danmarks ambassadør i Rumænien

Dansk Industri inviterer medlemmer til møde med Danmarks ambassadør i Rumænien Søren Jensen fredag den 18. januar 2019 i Industriens Hus.

Foto: Getty

Til mødet med ambassadøren kan du blive klogere på markedspotentialer og de aktuelle udfordringer i Rumænien og ikke mindst, hvordan man som dansk virksomhed overkommer disse.

Ambassadør Søren Jensen vil give en orientering om udviklingen i Rumænien, herunder EU medlemsskabets betydning for virksomhederne, samt give en vurdering af markedets udvikling de kommende år. Desuden vil ambassadøren orientere om de sektorer, der er de mest spirende og interessante i landet lige nu.

Rambølls erfaringer i Rumænien

Bestyrelsesformand for Ramboll Romania og Managing Director for Ramboll Water Hanne Christensen, vil orientere om Rambølls virksomhed i Rumænien og dele ud af sine omfattende erfaringer med at gøre forretning i Rumænien. Desuden vil Hanne Christensen komme ind på de muligheder og udfordringer, som danske virksomheder kan møde i Rumænien og give sin vurdering af markedsmulighederne i Rumænien på kort og længere sigt.

Oplæggene vil blive efterfulgt af mulighed for at stille spørgsmål til de to oplægsholdere og debat. 

Mødet er både relevant for virksomheder, der allerede er til stede i Rumænien, og for dem, som overvejer at udvide deres forretninger til dette marked.

Rumænien

Rumænien har de seneste år været en hurtigt voksende økonomi i Europa. Siden 2013 har væksten i BNP ligget på over tre procent per år, hvor denne tendens toppede i 2017 med en vækst på hele 6,8 procent.

Væksten er især koncentreret om de store byer, hvor privatforbruget har været stigende. For 2018 ventes væksten at blive på 3,6 procent og 2,3 procent i 2019.

Rumænien blev medlem af NATO i 2004 og af EU i 2007. Særligt EU medlemsskabet har været en katalysator for udviklingen af Rumæniens økonomi, og det er en milepæl, når landet for første gang overtager formandsskabet for EU 1. januar 2019.

Rumænien har 19,6 millioner indbyggere og en stor arbejdsstyrke i de øvrige EU lande.  

Malene Rygaard

Praktisk ansvarlig

  • Direkte +45 3377 3787
  • Mobil +45 2829 4466
  • E-mail mry@di.dk

Helle Bundgaard

Fagligt ansvarlig

  • Direkte +45 3377 3065
  • Mobil +45 2949 4637
  • E-mail hbu@di.dk