Arrangement

Menneskerettigheder og erhverv – fra princip til praksis for danske virksomheder

FN’s Retningslinjer for Menneskerettigheder og Erhvervsliv blev vedtaget for 10 år siden. Men hvordan omsætter danske virksomheder retningslinjerne fra princip til praksis?

Konferencen er afholdt og kan ses eller genses her.

Danske virksomheder kan yde et vigtigt globalt bidrag til ansvarlig virksomhedsdrift med respekt for menneskerettighederne. 10-året for FN’s Retningslinjer for Menneskerettigheder og Erhvervsliv er en vigtig milepæl. Det er en oplagt lejlighed til at diskutere, hvor langt vi er nået, og hvordan vi som virksomheder kommer videre og bruger principperne i praksis.

Det er afgørende, at virksomheder i endnu højere grad bruger retningslinjerne, som en naturlig del af den daglige drift og på den måde skaber resultater til gavn for både mennesker og samfund. Virksomheder har et stort uindfriet potentiale for at gøre en positiv forskel samtidig med at de driver en god forretning.

Det er emnet for denne konference og derudover løftes sløret for den danske oversættelse af retningslinjerne, som kan bidrage til et fælles dansk sprog for menneskeretlig due diligence (nødvendig omhu).

Sæt derfor kryds i kalenderen den 14. juni kl. 14-16.30.

Moderator: Verner Kristiansen