Arrangement

LEDER:BOX - Nye ledelsesformer – fra stress til trivsel

Bliv klogere på nye ledelsesformer og få inspiration til, hvordan virksomheder og ledere konkret kan gribe udfordringer omkring trivsel og virksomhedens resultatskabelse an.

I det moderne arbejdsliv accelerer tempoet konstant. Desværre har tempoet en negativ indvirkning på vores mentale sundhed, fordi vi ikke længere har den samme tid til fordybelse og eftertanke. I denne udgave af LEDER:BOX undersøger vi, hvor ledelse er på vej hen, og hvordan virksomheder og ledere konkret kan håndtere disse udfordringer.

Lederne bliver også stressede

Eksperter og analyser viser, at selv ledere bliver udbrændte og stressede. Det påvirker både organisationens resultater og medarbejdernes trivsel. Derfor er det afgørende at tage nye skridt inden for ledelsesområdet. Der tales i disse år om bæredygtig ledelse, regenerativ ledelse og naturlig ledelse – men hvad betyder det? Og hvilke muligheder rummer de?

I denne udgave af LEDER:BOX præsenterer vi konkrete forslag og praktiske eksempler fra eksperter og medlemsvirksomheder. Vi udforsker, hvordan fremtidens ledere kan agere, så der skabes plads til både vækst og udviklingsamt til velfortjente pauser og restitution.

Du kan møde

Rikke Bay Haaber

Chef for Strategisk Sundhed i PFA.

Hvad skaber egentligt trivsel på arbejdsmarkedet i 2024?

Rikke har i mere end 20 år arbejdet med årsager til trivsel i arbejdslivet og sammenhængen mellem virksomhedens mål og medarbejdernes trivsel. PFA rådgiver dagligt om tilknytning, tiltrækning, performance og sygefravær. Indlægget vil tage udgangspunkt i de tendenser indenfor trivsel, som PFA ser på tværs af deres mere end 6.000 kunder. Rikke vil give konkrete løsningsforslag og værktøjer til, hvordan der kan arbejdes med trivsel på nye måder.

 

Nicolai Skjøtt

Seniorkonsulent i Videncenter for God Arbejdslyst.

Naturlig ledelse – på vej mod et mere menneskeligt arbejdsliv.

Nicolai er en erfaren leder og konsulent. Uddannet cand. mag. og har også uddannelser indenfor ledelse, mediation og protreptik. Med udgangspunkt i undersøgelser om ledertrivsel fra bogen ”Naturlig ledelse” vil Nicolai tale om, hvordan vi kan arbejde for at fremme mental trivsel og arbejdsglæde. Naturlig ledelse er et bud på, hvordan vi kan lade os inspirere af tankerne fra regenerativ ledelse, og gå nye veje i forsøget på at finde frem til mere bæredygtige organisationer og et mere menneskeligt arbejdsliv.

Holger Ross Lauritsen

Adm. direktør for VM Tarm A/S

Arbejdsmiljøet kan også blive for afslappet.

Holger overtog for ni år siden sin fars fabrik, som siden er vokset fra 200 til 300 ansatte. I den periode har virksomheden haft stor fokus på medarbejdertrivsel og employer branding. Den er således bl.a. blevet kendt for at lade kontormedarbejdere gå i en tur i skoven i arbejdstiden og for at give medarbejderne en bonus, hvis de tager cyklen på arbejde. Noget tyder imidlertid på, at sådanne tiltag ikke udelukkende har positive effekter, men derimod fx kan få sygefraværet til at stige. Holger vil dele ud af sin erfaring og komme med et bud på, hvordan vi som moderne ”bløde” ledere undgår at gøre arbejdsmiljøet så afslappet, at medarbejderne blive syge af det. Man skal nemlig ikke glemme, at især mange unge mennesker har godt af, at der bliver stillet krav til dem.

Deltag fysisk eller online

Arrangementet starter kl. 8.30.

Deltager du fysisk?
Vi serverer kaffe, te og croissanter fra kl. 8.00.

Vi lukker dørene kl. 8.30 for at undgå forstyrrelser, så kom gerne i god tid, så du har tid til at netværke og smage vores lækre croissanter inden arrangementer. Det er ikke muligt at komme ind i salen efter kl. 8.30, og det er ikke tilladt at tage morgenmad med ind i salen.

Vi har kun et begrænset antal fysiske pladser, og de er forbeholdt DI’s medlemmer, så tilmeld jer i god tid.

Deltager du online?
Hvis du deltager online, modtager du et link til livestreamingen på din mail, et par dage inden arrangementet starter.

Du tilmelder dig – uanset om du tilmelder dig fysisk eller online – via den lilla ”Tilmeld”-knap til højre.

Om LEDER:BOX

Fire gange om året afholder vi vores LEDER:BOX-arrangementer – en gratis mulighed for at blive klogere på relevante og praksisnære tendenser på ledelsesområdet på en effektiv og lettilgængelig måde. LEDER:BOX er gratis for medlemmer og ikke-medlemmer. Og du kan vælge at deltage fysisk eller online.

Kurser, uddannelser og netværk

Vidste du, at vi har en lang række kurser, uddannelser og netværk inden for ledelse, som du har adgang til qua dit medlemskab med Dansk Industri?

DI's Lederuddannelse DI's ledervandringer DI's strategiske lederuddannelse Ny i lederjobbet - hvad nu?