Arrangement

Tid til grøn revolution? Ungdomskonference om fremtidens europæiske bioøkonomi

Vær med, når Dansk Industri og dansk ungdom mødes med politikere, investorer og virksomheder for at diskutere, hvordan vi revolutionerer vores måde at forbruge og producere på for at skabe fremtidens bæredygtige økonomi.

Planeten kalder på radikal nytænkning. De stigende temperaturer og fortsat mere ekstreme vejrforhold fortæller os, at vi bliver nødt til at gøre noget markant anderledes. Der er behov for en grundlæggende acceleration af klimapolitikken, en ny industriel revolution drevet af bæredygtighed og en nytænkning af vores fødevareproduktion. Det er tid til en grøn revolution.

Men hvordan skal en grøn revolution se ud? Hvad skal vi spise, have på og skabe i fremtidens grønne samfund? Og hvilke muligheder vil en grøn revolution skabe for virksomheder, borgere, landmænd og beslutningstagere?

Det undersøger DI Bio i samarbejde med Europa-Kommissionen på denne konference, som er et satellitevent i den europæiske ”Bioeconomy Changemakers Festival”, der finder sted samme uge med events i mere end 15 medlemslande.

Konferencen vil byde på indlæg fra eksperter, politikere, erhvervsledere og fremtidens beslutningstagere og cases fra de virksomheder, der har potentialet til at revolutionere vores samfund.  Til sidst diskuterer vi i fællesskab, hvordan vi skaber de bedste rammer for en grøn revolution og understøtter fremtidens bioøkonomi.

Konferencens output

Resultatet af vores fælles drøftelser bliver en række anbefalinger fra konferencens deltagere, som DI leverer til Kommissionen 15. marts 2024 på festivalens ”Youth Assembly of Action”. Som deltager får du derfor mulighed for at påvirke fremtidens europæiske bioøkonomi.

Baggrund

DI Bio inviterer sammen med Europa-Kommissionen til en unik konference om fremtidens europæiske bioøkonomi som en del af den internationale ”Bioeconomy Changemakers Festival”. I fællesskab vil vi drøfte, hvordan vi konkret kan revolutionere samfundet for at skabe en europæisk bioøkonomi, som gavner både planeten og samfundet. Konferencen er for unge i alderen 18-30 år, og resultatet af konferencen bliver en række anbefalinger til Kommissionen om fremtidens bioøkonomi.  

  • 14.00 Velkomst

  • 14.10 Keynote, Sofie Carsten Nielsen, Director, EU Biosolutions Coalition

  • 14.20 Panel: Hvorfor har vi brug for en grøn revolution?

  • 14.55 Showcases af virksomhedsløsninger: Hvilke løsninger skal understøtte den grønne revolution?

   Modereret af Lasse Winther, TikTokker, TV-vært og videnskabsformidler

  • 15.30 Kaffepause

  • 15.50 Panel: Hvordan hjælper vi løsningerne ud over rampen og skaber en europæisk bioøkonomi?

  • 16.30 Borddiskussioner: Hvad er vores visioner for fremtidens europæiske bioøkonomi?

  • 17.05 Opsummering af borddiskussioner: Hvad er vores anbefalinger til EU-Kommissionen?

  • 17.25 Afslutning

  • 17.30 Networking

Anne Rosted

Anne Rosted

Eventkoordinator

Cecilia Zade Iseni

Cecilia Zade Iseni

Studentermedarbejder