Webinar

Dokumentér din virksomheds CO2-udledninger uden at drukne i detaljerne

Hvordan kan man undgå at drukne i bureaukrati og dokumentation, når man som SMV’er gerne vil arbejde med Science Based Targets (SBTi), herunder det særlige fasttrack for SMV’er.

De store virksomheder skal i stigende grad have både overblik over deres CO2-aftryk og konkrete reduktionsplaner. De forpligter sig til at reducere CO2-udledninger fra hele værdikæden – også fra deres underleverandører. Derfor kræver både de store virksomheder i Danmark og kunder på eksportmarkederne nu, at deres underleverandører har viden om deres CO2-aftryk. Det betyder, at SMV'er i højere grad kommer i konkurrence om gamle og nye kunder.

Med støtte fra Industriens Fond har Fremstillingsindustrien og DI sammen med en række partnere udviklet projektet Klimaklar SMV, hvor 50 virksomheder i løbet af 2021 får hjælp til at beregne deres CO2-aftryk, kendskab til hvilke reduktionsmål de kan arbejde videre med og anbefalinger til markedsføring.

Efter Klimaklar SMV er virksomhederne kvalificerede til at blive en del af det globalt anerkendte initiativ Science Based Targets (SBTi), som blandt andre FN’s Global Compact står bag. Her sætter virksomhederne validerede, videnskabsbaserede mål, som stemmer overens med en dekarbonisering af økonomien mod 2030 og 2050. De største danske virksomheder er allerede med i initiativet, og derfor kan de mindre virksomheder gøre sig til attraktive samarbejdspartnere ved også at tilslutte sig.

På dette webinar dykker vi ned i, hvordan man som smv’er arbejder med certificeringer og dokumentation. Få også indblik i, hvordan Jysk Display arbejder kommercielt med klimadagsordenen.

Gense webinaret på linket her.

PROGRAM

INFO

Webinaret er åbent for alle

Bag Klimaklar SMV står Fremstillingsindustrien, Dansk Industri og Industriens Fond i samarbejde med partnere: Axcelfuture, Global Compact Network Denmark, Aalborg Universitet og Viegand Maagøe. Projektet er støttet af Industriens Fond.