Kursus

Omsæt virksomhedens data til værdi

Bliv virksomhedens dataspecialist og få mere ud af jeres nuværende forretning. Overvejer I, hvad der skal til for at bringe jeres produkter eller processer ind i en tidsalder, hvor Internet of Things (IoT), Machine Learning (ML) og kunstig intelligens (AI) er fremherskende?

Ser I fuld transparens i fremstillings- og forrretningsprocesser som et mål, så har I nu muligheden for at komme igang med at realisere drømmen. Nøglen til at komme i gang, uanset hvor I ønsker at sætte ind, handler om at forstå hvordan data kan hjælpe med at løse eksisterende problemer eller skabe nye muligheder.

Vi tilbyder et kursus over tre moduler med det mål at give en grundlæggende forståelse og viden til at lære at omsætte data til værdi. På kurset vil du lære om opsamling og identifikation af datakilder, behandling og modellering af data og endelig kommunikation af resultater og opfølgning.

Målgruppen for kurset er dataansvarlige ledere og medarbejdere. Det forudsættes, at deltagerne er kyndige brugere af Excel og kan medbringe en bærbar computer.

Modul 1: Opsamling og identifikation af datakilder

Her bliver du introduceret til data som begreb og vil opnå en forståelse for forskellen mellem ubehandlede og behandlede data og dermed den værdi, der tabes, hver gang data behandles. Derudover tager vi udgangspunkt i forskellige cases med henblik på at belyse potientialet og resultaterne, som arbejdet med data kan føre til.

Emner: Validering og kvalitetssikring af data, organisatorisk sammenhæng, leveringssikkerhed af data, tekniske platforme og værktøjer samt identifikation af alternative datakilder.

Modul 2: Behandling og modellering af data

Her lærer du om forskellige analysemetoder og udvikling af disse. Derudover får du indsigt i cases fra forskellige industrivirksomheder.

Emner: De mest almindelig analysemetoder og udvikling af disse, industricases indenfor fremstilling og procesoptimering, salg/afsætning samt strategier for behandling af meget store datamængder.

Modul 3: Kommunikation af resultater og opfølgning

Her vil du gennem arbejde med egne data blive introduceret til dynamiske modeller som formidlingsgrundlag.

Emner: Metoder til reduktion af komplekse problemstillinger uden tab af indhold, kommunikationsteknikker, klargøring af dynamiske modeller som interaktivt formidlingsgrundlag og struktureret opfølgning.

Certificering: CODI01 (Certiflicate of Data Innovation Level 1)
Hvis du ønsker det, kan du efter kursets gennemførelse få denne certificering, som sikrer dig en beskrivelse af dine kompetencer inden for dataanalyse og kommunikation af datarelaterede begreber.

Undervisere

Datasciencetist og IoT-ekspert Frederik Bonde (Læs mere her)

Datasciencetist og IoT-ekspert Mads Voigt Hingelberg (Læs mere her

Mark Fisker

Mark Fisker

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3391
  • Mobil +45 3056 1259
  • Send e-mail  
Gitte Frederiksen

Gitte Frederiksen

Koordinator

  • Direkte +45 3377 3701
  • Mobil +45 2085 0809
  • Send e-mail