Nyt samarbejde for små og mellemstor virksomheder i Fødevarebranchen
DI stifter samarbejdsnetværket ACT (Accelerating Change Together) for at imødekomme det tiltagende fokus på bæredygtighed i fødevareindustrien både fra kunder og lovgivgning
For at fastholde en konkurrencemæssig position i branchen er det væsentligt, at danske virksomheder gennemgår bæredygtig udvikling. Netværket er et åbent samarbejde mellem danske producentvirksomheder i branchen, der deler ressourcer og viden for at fremme hele industriens bæredygtighed til alles fordel. Dette samarbejdsforløb er ikke kun for videndeling, men for medlemmer, der gerne vil tage arbejdstøjet på med hjælp af bæredygtighedseksperter.
Samarbejdet skaber en stærk fælles position til dialog med centrale branche aktører, mens den stadig beholder en mindre størrelse for at sikre inklusion og fremdrift.
WHY
Hver for sig kan vi være en inspiration, men sammen kan vi være omstillingen. Vi vil accelerere den grønne omstilling gennem fælles læring og eksekvering – til fordel for deltagernes forretning.
HOW
Sammen definerer og forfølger vi best practice i branchen ved at reducere omkostningerne for at drive bæredygtig og ansvarlig forretning med fokus på emner som CO2 dokumentation og reduktion, bæredygtig emballage, og positioneringsstrategier, der virker.
WHAT
Samarbejdet mellem danske fødevareproducener om at løfte hele industrien mod bæredygtighed til alles fordel.
Samarbejdet drives af Dansk Industri og SustainX.
Arbejdsgrupper
- Fælles indsats på udvalgte emner
- Konsulenttimer fra SustainX til at løfte opgaver
- Videns-, erfarings- og ressourcedeling
- Værktøjskasse og materialeadgang
Samarbejdsmøder
- Keynote oplæg om nye trends fra industriens fyrtårnsvirksomheder
- Status og resultater fra arbejdsgrupper
- Netværk og best practice deling
Medlemskab
- Dansk Industris fødevarevirksomheder med egen produktion
- Åben over for at dele idéer og tanker
- Prioritering af fælles projekter og arbejdsgrupper
Samarbejdsplatform
- Videns- og indholdsdeling
- Dialog og samarbejde
- Mindre teams og fokusgrupper
Målgruppe:
Alle fødevarevirksomheder, der er medlem af Dansk Industri med et højt ambitionsniveau så vidt angår bæredygtighed, der har lyst til at arbejde sammen i fællesskab. Hvert medlem bidrager med (minimum) en beslutningstager og operationel deltager.