Arrangement

DI Roskilde/Køge Bugt - Erhvervstræf 2022

Hvordan får vi flere unge til at vælge en af de mange spændende erhvervsuddannelser, der giver fast arbejde, god løn, og et væld af muligheder for attraktive karrierer og for at videreuddanne sig? Hvordan bliver de ukrainske flygtninge integreret på bedste måde på arbejdspladsen. Og hvordan får vi dygtige udlændinge til at søge de job, vores virksomheder slår op? 

Svarene på de spørgsmål kan være med til at løse den mangel på medarbejdere, som vores virksomheder kæmper med.

Derfor har vi på årets erhvervstræf i DI Roskilde/Køge Bugt inviteret nogle af dem, der arbejder med udfordringerne til daglig – og dem det hele handler om – til at inspirere med nye ideer, erfaringer og måder at gribe tingene an på. Gennem oplæg, interviews og debat søger vi svar fra eksperter, praktikere, virksomheder, borgmestre og de unge og udlændingene selv.

Du kan blandt andet høre, hvordan du appellerer til teenagernes krøllede hjerner - og til de dygtige udlændinge, som vores virksomheder også har så hårdt brug for. Hvad tænder de på, og hvad er deres råd til alle os andre?

Program

 • 08.00

  Generalforsamling for DI medlemmer

 • 8.30

  Ankomst og morgenbuffet (netværk)

 • 9.00

  Formand DI Roskilde/Køge Bugt, Jeanet Løgsted

  Velkomst

 • 9.10

  Uddannelsesdirektør Camilla Saebel, Next uddannelse København

  Hvordan håndterer vi teenagere med krøllede hjerner

  Unge i dag tænker og handler anderledes end for 30 år siden. Hvad er vigtigt, når de skal til at vælge uddannelse, og hvordan holder vi på dem?

 • 9.35

  Gode erfaringer deler vi med hinanden

  Debat ved bordene.
  Udveksling af egne erfaringer med at tiltrække, tage imod og få de unge til at trives på arbejdspladsen.

 • 9.50

  Adm. direktør Michael Hoff-Møller, Egon Olsen & Søn A/S, adm. direktør Christina Wiemann, CH Byg A/S og to af deres lærlinge

  Når det lykkes

  Debat og masser af gode eksempler på, hvad der virker i praksis – og hvordan man nok ikke skal gribe lærlinge og elever an.

 • 10.20

  Pause

 • 10.35

  Det her virkede for mig

  Video. Udenlandske medarbejdere fra lokale arbejdspladser deler ud af deres oplevelser og erfaringer med den danske kultur og arbejdsmarked. Hvad får dem til at trives på arbejdspladsen?

 • 10.45

  Viceadm. direktør Kim Graugaard, DI.

  Vi kan ikke undvære de udenlandske medarbejdere

  Mange virksomheder og brancher er afhængige af udenlandske faglærte, ufaglærte og specialister, også her i regionen. Hør hvordan DI arbejder for at lempe adgangen til de danske virksomheder og få de ukrainske flygtninge integreret på arbejdsmarkedet.

 • 11.05

  Stabschef Thomas Andersen, Ringkøbing-Skjern Kommune  

  En målrettet og strategisk tilgang der tiltrækker og fastholder udenlandske medarbejdere

  I Ringkøbing-Skjern går de strategisk til værks. Kommunen samarbejder med virksomheder, lokalsamfund og organisationer om at tage godt imod og integrere både flygtninge og udlændinge, der kommer til kommunen for at arbejde.

 • 11.25

  Fem borgmestre: Marie Stærke, Køge, Thomas Breddam, Roskilde, Pernille Beckmann, Greve, Tina Mandrup, Lejre og Emil Blücher, Solrød.

  Samarbejde mellem kommuner og virksomheder om unge faglærte og udenlandske medarbejdere

  Debat om, hvordan kommunerne samarbejder med de lokale virksomheder om at få flere unge til at tage en faglært uddannelse, tiltrække de udenlandske medarbejdere, virksomhederne har brug for, og få de ukrainske flygtninge ud på arbejdsmarkedet.

 • 11.55

  Formand DI Roskilde/Køge Bugt Jeanet Løgsted

  Afrunding

 • 12.00

  Frokost

 • Moderator

  ROLF EJLERTSEN, ROLF’S BUREAU

Helen Jensen

Helen Jensen

Seniorchefkonsulent

Fagligt ansvarlig

Susanne Munk Jørgensen

Susanne Munk Jørgensen

Teamleder

Praktisk ansvarlig