Arrangement

DI Sønderjyllands GF og Erhvervstræf 2022

Sønderjylland mangler hænder og hoveder

Travlhed, ubesatte stillinger og mangel på materialer er en del af hverdagen for mange virksomheder.

I DI Sønderjylland arbejder vi for at skabe vækst og udvikling i hele vores område. Vores virksomheder har enormt travlt, og der er fuld gang i beskæftigelsen. Men der er også udfordringer og potentialer, vi skal tage hånd om.

Mangel på medarbejdere er en barriere for vækst i området. Og hvis vi ikke gør noget nu, vil udfordringen blive endnu større i de kommende år.

Vi skal derfor have løst udfordringerne og forløse potentialerne. Derfor sætter vi i år spot på hvordan virksomhederne får adgang til de medarbejdere de har brug for både nationalt og internationalt.

Det er vores målsætning, at fremtidssikre et godt arbejdsmarked i Sønderjylland, hvor virksomhederne klarer sig godt, og flest muligt har et godt arbejde.

På DI Sønderjyllands erhvervstræf kan du bl.a. møde direktør for Sønderjysk Erhvervsråd Claus Schmidt, Specialkonsulent fra STAR Erik Schultz og chef for DI Global Talent & Mobility Danielle Bjerre Lyndgaard. Og hør hvordan Danfoss A/S og Hydro Precision Tubing Tønder tiltrækker og fastholder udenlandsk arbejdskraft, og hvordan borgmesteren i Tønder vil hjælpe de lokale virksomheder med at finde de medarbejdere, de har brug for, herunder bosætning.

Program

 • 14.30

  Generalforsamling

  (Kun for medlemmer af DI Sønderjylland)

 • 15.00

  Registrering og kaffe

 • 15.30

  Sønderjylland mangler hænder og hoveder

  Velkomst og intro til DI Sønderjylland Erhvervstræf 2022 v. formand Tommy Seeberg, DI Sønderjylland, og moderator Direktør Jacob Chr. Nielsen, Erhvervshus Sydjylland.

 • 15.35

  v. direktør UdviklingsRåd Sønderjylland (URS) Claus Schmidt

  Arbejdskraft til vækst og velfærd – et billede af det sønderjyske arbejdsmarked

  Arbejdskraft er en vital forudsætning for vækst og velfærd i Sønderjylland. Hvordan kan vi styrke indsatsen for at øge og udvikle arbejdsstyrken? Hvordan øger vi rekrutteringsmulighederne? Og hvordan imødegår vi den demografiske udvikling i Sønderjylland?

 • 15.50

  v. specialkonsulent i STAR Erik Schultz

  Hjælp til arbejdskraft og opkvalificering

  Hvordan kan beskæftigelses- og uddannelsessystemet hjælper de sønderjyske virksomheder med rekruttering og opkvalificering, Herunder også udenlandsk arbejdskraft.

 • 16.10

  v. Chef for Global Talent & Mobility Danielle Bjerre Lyndgaard

  Ledelse af internationale medarbejdere

  Det kræver ofte lidt ekstra ledelsesmæssigt, når vi har internationale medarbejdere i virksomheden. Men det behøver ikke at være så vanskeligt. Få inspiration til ledelse af dine internationale medarbejdere og indblik i, hvordan DI kan hjælpe dig.

 • 16.30

  Moderator Jacob Chr. Nielsen styrer paneldebatten med: Jørgen Popp Petersen, Borgmester i Tønder Kommune Janne Sandholdt, HR chef i Danfoss A/S Karin Søndergaard, HR & Communication Director i Hydro Precision Tubing Tønder

  Paneldebat: Erfaringer med tiltrækning af internationale medarbejdere

  To lokale virksomheder giver konkrete eksempler på, hvad de har gjort for at tiltrække internationale medarbejdere til ledige stillinger, samt hvilke udfordringer der ligger og venter forude? Derudover vil borgmesteren i Tønder give et bud på hvordan kommunen kan hjælpe virksomhederne med tiltrækning og bosætning.

 • 17.00

  Næstformand Flemming Bille, DI Sønderjylland overrækker prisen.

  Dagens Pris: DI Sønderjyllands Lærepladspris 2022

  DI Sønderjylland vil gerne give en virksomhed, der tager særlige hensyn til lærlinge og elevers trivsel, et skulderklap.

 • 17.10

  v. moderator Jacob Chr. Nielsen & formand Tommy Seeberg, DI Sønderjylland

  Opsamling og afslutning

 • 17.15

  Sandwich og netværk

Peter Houmann Wagner

Peter Houmann Wagner

Chefkonsulent

Fagligt ansvarlig

Susanne Munk Jørgensen

Susanne Munk Jørgensen

Teamleder

Praktisk ansvarlig