Arrangement

DI Vendsyssel - Erhvervstræf 2022

Forudsætninger for fremtiden.

De sidste par år har stået i forandringens tegn. Corona-epidemien og Ruslands invasion af Ukraine er blot nogle af de begivenheder, som har direkte og indirekte betydning for virksomhederne i Vendsyssel. Læg dertil digitaliseringen og den grønne omstilling, som buldrer derudaf. Det stiller store krav til virksomhedernes forandringsparathed.

En af de konkrete udfordringer for de lokale virksomheder lige nu er manglen på medarbejdere – og der er intet, der tyder på, at den udfordring er forbigående inden for den nærmeste fremtid.

Virksomhederne kan gøre meget selv for at blive mindre afhængige af arbejdskraftsituationen i fremtiden. Digitalisering og automatisering er blandt de værktøjer, som ofte nævnes. Men udfordringerne er større og mere komplekse end blot at tage et værktøj op af værktøjskassen.

På årets erhvervstræf i DI Vendsyssel vil vi sætte fokus på de forudsætninger, som skal være til stede i virksomhederne for at indfri potentialerne og være bedre rustet til fremtiden.

Program

 • 16.00

  Formand Richard Fynbo, DI Vendsyssel & Moderator Rolf Ejlertsen

  Velkommen

 • 16.05

  Sara Jelaca & Amalie Zanani

  Siden sidst

  I 2019 havde vi besøg af tre lokale unge til en snak om bæredygtighed. Alle tre unge er flyttet fra hjemkommunen for at studere. Hvordan ser de nu på Vendsyssel på afstand og hvad skal der til for at lokke dem tilbage til lokale virksomheder, når studietiden er forbi?

 • 16.15

  Senior Director, Jonas Bengtson, A. P. Moller - Maersk

  Transformation på den store klinge

  Med 75 havneterminaler i mere end 40 lande er APM Terminals en global logistikoperatør. Det stiller store krav til konstant udvikling og nye løsninger. Hør hvordan APM Terminals - og det bredere Maersk - arbejder med transformation i hverdagen og bliv inspireret til, hvad I kan gøre i din virksomhed.

 • 16.45

  Erhvervsdirektør Niels Bay Christensen, Erhvervshus Nord

  Danmarks måske stærkeste lokale erhvervsstrategi

  I Vendsyssel har vi Danmarks måske stærkeste lokale erhvervsstrategi, vurderet ud fra det strategiske fundament og den systematiske tilgang til eksisterende muligheder. Hør hvordan Erhvervshus Nord arbejder strategisk.

 • 17.00

  Uddeling af DI Vendsyssels lærlingepris 2022

 • 17.10

  Pause

 • 17.30

  Chef for Ledelse og Virksomhedsudvikling Pernille Erichsen, DI

  Er der noget du overser?

  Hør mere om hvordan du kan sikre de bedste forudsætninger for at træffe endnu bedre beslutninger, tiltrække de bedste medarbejde og fremtidssikre din virksomhed.

 • 17.50

  CEO Jakob Møller Hansen, Comentor A/S

  Det strategiske udgangspunkt

  En fundamental forudsætning for virksomhedernes udvikling er et solidt strategisk udgangspunkt. For at kunne vælge og implementere specifikke løsninger er virksomhederne nødt til at kende sig selv, sine muligheder og fremtidsperspektiver. Hør hvordan Jakob arbejder med at udvikle nordjyske virksomheder som konsulent og bestyrelsesmedlem.

 • 18.10

  CEO Lars Priess, DSI Dantech

  Strategi som vej til risikominimering i en turbulent verden

  Coronasituationen og krigen i Ukraine samt de deraf afledte udfordringer har fået mange virksomheder til at revurdere deres salgs- og leverandørstrategier. Når man foretager den slags strategiske overvejelser på baggrund af en krise, er der en risiko for, at strategien får et ensidigt fokus på forsyningssikkerhed eller overlevelse. Hør hvordan Lars og DSI Dantech arbejder med strategi og gjorde det før corona, manglen på arbejdskraft og krigen i Ukraine ramte.

 • 18.30

  Sonni Vinther Espersen

  Eksekvering: Hjem fra Toscana

  Kan man gå hele vejen fra Toscana til Limfjorden? Sonni fra Hirtshals har lagt en langsigtet plan, men undervejs er han også nødt til at reagere på de situationer, der opstår: Krampe i ballen, en nedgroet tånegl og et lukket bjergpas. Hør et eksempel på forandringsparathed i praksis.

 • 18.45

  Sara Jelaca, Amalie Zanani, Pernille Erichsen, Birgit Hansen og Søren Smalbro

  Er Vendsyssel klar til fremtiden?

  Er der fortsat håb for dem, der ønsker at drive virksomhed i Vendsyssel i fremtiden? Og hvad vil det kræve? Vi tjekker ind hos de to unge for at høre deres afsluttende vurdering af dagens input sammen med de lokale borgmestre.

 • 19.00

  Formand Richard Fynbo, DI Vendsyssel

  Afrunding

Dennis Jensen

Dennis Jensen

Chefkonsulent

Fagligt ansvarlig

Susanne Graversen

Susanne Graversen

Koordinator

Praktisk ansvarlig