Arrangement

Drømmer du om at blive business angel?

Hver fjerde iværksætter er kvinde, men kun 1,5 pct. af investorkapitalen går til kvinder. Derfor inviterer DI, Danske Bank Growth og InTech Founders til et arrangement, hvor du får hands-on råd til, hvad du skal vide for at komme i gang, og hvem der er gode at kende

Er du kvinde, og har oparbejdet en formue, som du gerne vil investere i iværksættervirksomheder? Men ved måske ikke, hvordan du kommer i gang? Hvad enten du mangler inspiration, viden eller netværk, så får du nu muligheden, når Danske Bank Growth, InTech Founders og DI – Dansk Industri inviterer til et arrangement, hvor du får hands-on råd til, hvad du skal vide for at komme i gang, og hvem der er gode at kende.

Baggrunden for arrangementet er, at fordelingen af investorkapital i Danmark er skæv. I 2021 var det således kun 1,5 pct. af ventureinvesteringer der gik til kvindelige iværksættere – på trods af, at godt hver fjerde iværksætter er kvinde. Studier har vist, at mandligt dominerende investormiljøer primært investerer i virksomheder med mandlige founders og at kæmpe markedspotentialer overses blot fordi selskabet er stiftet af en kvinde. Dermed går investorer glip af afkast og vi risikerer, at vores samfund går glip af innovation , hvis vi ikke formår at få hele talentmassen i spil. Derfor er det vigtigt med diversitet blandt investorer. Med dette initiativ ønsker vi at gøre noget konkret for at inspirere de kvinder, som går med tanker og planer om at blive business angel.

Målgruppe
Kvinder fra erhvervslivet, som har en formue de påtænker gerne at ville investere i iværksættere og vækstvirksomheder. Deltagere skal være i besiddelse af frie midler at råde over til investeringer, og have planer om at ville investere inden for de næste 6-12 mdr.

Program

Kl. 08.30  Registrering, kaffe og netværk

Kl. 09.00  Velkomst
DI, Danske Bank og InTech Founders

Kl. 09.05  Hvorfor springe ud som investor?
Margrethe Dal Lehrmann, Lehrmann Ventures

Kl. 09.30  Hvordan kommer man i gang?
Peter Troensegaard Jensen, GEPE

Kl. 10.45  Pause

Kl. 11.00  Hvordan kan du få Vækstfonden med som medinvestor? 
Susanne Bjerregaard Eskildsen, Vækstfonden

Kl. 11.15  Business Angel Academy i Danske Bank
Stine Jersie Olsen, Danske Bank

Kl. 11.25  Pitch fra startups, som er i fundraising

Kl. 11.40  Pitch fra fire Business Angels-netværk
DanBan, Keystones, Kapitalbørsen og Angella Invest

Kl. 11.55  Afrunding
DI, Danske Bank og InTech Founders

Kl. 12.00  Frokost og netværk