Arrangement

Kultur som driver for grøn omstilling

Hvad har kultur, kreativitet og design med grøn omstilling at gøre? Det spørgsmål vil Dansk Industri og Design denmark, med udgangspunkt i rapporten ”Culture and Creative Sectors and Industries driving Green Transition and facing the Energy Crisis” gerne give et par bud på ved et gå-hjem-møde i Industriens Hus tirsdag d. 30. januar kl. 15.30-17.00.

Holdbar grøn omstilling kræver ikke blot lavere træk på jordens ressourcer, fokus på bæredygtige materialer og nye produktionsmetoder – det kræver også adfærdsændringer og forståelse for nødvendigheden af disse ændringer. Det har vi fokus på i DI, bl.a. er vi med i EU projektet DESIRE ”Designing the irresistible circular society”.

På dette gå-hjem-møde kigger vi nærmere på, hvad det konkret betyder for virksomhederne, og hvad EU kan gøre yderligere for at understøtte processen.

Vi har samlet et stærkt hold til en spændende debat;

Rune Kirt, direktør i Kirt+Thomsen, bidrog fra dansk side, på vegne af Design denmark, til arbejdet med rapporten Culture and Creative Sectors and Industries driving Green Transition and facing the Energy Crisis”. Rune har især haft fokus på hvordan kultur og den kreative sektors er underliggende faktorer som kan sikre bæredygtighed i andre industrier som fx energiproducenter.

Anders Braa Rimhoff er kreativ direktør for Ørsteds designenhed The Agency. Han vil dele nogle af sine erfaringer med strategisk design i produktionsprocesser.

Men uden de rette politiske værktøjer kan det være svært at få fart på den adfærdsmæssige ændring der er behov for, det er årsagen til at vi har inviteret Sigrid Friis, spidskandidat til EP-valget for det Radikale Venstre. Hvad vil Sigrid tage fat på for at sikre at både business og borger agerer mere bæredygtigt, hvis hun bliver valgt?

Program

Moderator: Henriette Thuen, DI, New European Bauhaus og Desire

Velkomst
DI Kreative Erhverv: Lise Thomsen og Design denmark: Henrik Lübker

Debat
Rune Kirt, Kirt+Thomsen
Anders Braa Rimhoff, Ørsted
Sigrid Friis, EP-kandidat for Det Radikale Venstre

Networking

 

Lise Thomsen

Lise Thomsen

Fagleder, DI Kreative Erhverv