Kursus

Bestyrelsesuddannelse i ESG for byggeri og anlæg

Deltag i en bestyrelsesuddannelse, hvor du lærer, hvordan du som bestyrelsesmedlem kan bruge ESG, til at styrke din virksomheds position i markedet, forstå de nye krav fra forsikringsselskaber og banker, og udnytte grønne finansieringsmuligheder. Kurset giver dig også adgang til et værdifuldt netværk i branchen.

Hvad får du ud af at deltage?
  • Viden om, hvordan du som bestyrelsesmedlem kan bruge ESG til at styrke din forretning og stå stærkere i forhold til fremtidige udbud.

  • Kompetencer inden for ESG. Du lærer at navigere i forretningsmuligheder, udfordringer og risici relateret til ESG, såsom omdømmerisici, greenwashing og risici knyttet til nye forventninger og krav fra eksempelvis offentlige og private bygherrer, større entreprenører og andre.

  • Forståelse for forsikringsselskabernes og bankernes nye forventninger og krav til data og dokumentation, og hvordan dette påvirker låne- og finansieringsmuligheder.

  • Få greb om mulighederne i grøn finansiering. Giver det fx mening for din virksomhed at gå efter grønne realkreditlån?

  • Indblik i regulering på området med betydning for at drive virksomhed.

  • Netværk i branchen og til eksperter indenfor ESG.

Kurset henvender sig til dig

Der er bestyrelsesmedlem, ejerleder, administrerende direktør eller økonomidirektør i en virksomhed inden for byggeri og anlæg.

Bestyrelsesuddannelsens opbygning

Undervisningen består af to dage med oplæg, øvelser og cases, hvor du bruger det, du lærer i praksis. Indholdet er skræddersyet til virksomheder i byggeri og anlæg og afholdes i samarbejde med CBS Bestyrelsesuddannelserne og DI Virksomhedsudvikling. Der er mødepligt til undervisningen.

Undervisningsgebyret for medlemmer af DI Byggeri er 22.500 kr. pr. deltager og dækker undervisning, materialer, forplejning og overnatning.

Uddannelsen afholdes første gang den 20.-21. maj på Hotel Nyborg Strand i Nyborg. Der er et begrænset antal pladser.

Uddannelsen afholdes ved minimum 15 deltagere.


Bestyrelsesuddannelsens indhold

På denne uddannelse kommer vi omkring emner, som enhver bestyrelse i bygge- og anlægsbranchen bør forholde sig til. Du får konkrete indspil til, hvordan du som bestyrelsesmedlem kan navigere i de forskellige forretningsmuligheder og risici relateret til ESG.

    • Regulering

    • Banker og forsikringsselskabers bæredygtighedsstrategi

    • Bestyrelsens ledelsesansvar og ESG-kompetencer

    • Kapitalfondens investeringer

    • ESG i værdikæden og leverandørstyring

    • Pressens rolle

    • Rapportering og revision

    • Konkretisering i egen bestyrelse

    • Eksamen

  1. Trine Lysholt Nørgaard

    Områdedirektør i Koncern Bæredygtighed hos Jyske Bank

    Trine sidder med, når banken ser ind i deres strategi over for erhvervskunder og private. Med 20 års erfaring hos Jyske Bank, har Trine indgående kendskab til bankens overvejelser og hvilke ESG-risici, der kan blive udslagsgivende for hvilken slags finansiering og lånevilkår, man som virksomhed i byggeriet kan få.

  2. Preben Sunke

    Næstforperson i både Forenet Kredit og Nykredit

    Preben kommer med en dyb indsigt i risikostyring, kreditmæssige forhold og praktisk håndtering af en sag om greenwashing. Gennem sin tid som vicedirektør i Danish Crown, har Preben været med til at udvikle organisationen, gennemføre fusioner, opkøb og risikostyring.

  3. Marie Voldby

    Forperson for Danske Revisorer og partner i Deloitte

    Marie er helt inde i beslutningsprocessen, når revisorbranchen ser på, hvordan de håndterer revisionen af EU-reguleringen. Hun kommer med konkret viden om, hvordan man som bestyrelse bedst muligt forbereder sig på revisionen.

  4. Søren Linding

    Business kommentator hos Finans

    Gennem 32 år har Søren arbejdet med journalist i forskellige afskygninger. Hans erfaring fra bl.a. Finans, Børsen og Reuters har givet ham et unikt indblik i, hvordan maskinrummet og gravejournalistikken hos dagblade fungerer.

  5. Martin Bang-Löwgren

    Bæredygtighedschef ved Polaris Management

    Med afsæt i sine 16 års erfaring med at screene, investere i, opkøbe og sælge mellemstore virksomheder i Norden kommer Martin med dybdegående viden om, hvad man som bestyrelse skal fokusere på for at øge ens virksomheds værdi.

  6. Elisabeth Vestergaard Hundahl

    Chefkonsulent i DI

    Elisabeth har konkret erfaring med at hjælpe byggevirksomheder med ESG. Elisabeth har været drivkraft i Industriens Fonds projekt om ESG i værdikæden og tidligere siddet med rapporteringen på området ved ALDI.

  7. Peter Larsen

    Chef for Virksomhedsudvikling i DI

    Peter har en solid forståelse for, hvordan det er at drive virksomhed i byggeriet. Peter har konkret praktisk erfaring og formår at bringe hverdagens drift op mod bestyrelsesniveauet. Peter sidder som bestyrelsesleder i Snedkermester Arne Pedersen og Sesam Mobil Væg- og Glassystemer samt er bestyrelsesmedlem i Anlægsgartner Gottlieb.

  8. Bente Overgaard

    Programdirektør ved CBS Bestyrelsesuddannelserne

    Bente har en mangeårige karriere inden for bankverden Bente er knivskarp analytisk, og formår at trække tråde til, hvordan tingene spiller sammen i det større perspektiv. Bente sidder i Jyske Banks bestyrelse og har tidligere været bestyrelsesmedlem i en række virksomheder relateret til byggeriet, herunder Solar Group, HOFOR, den Danske Naturfond og Energinet.

Mette Houborg

Mette Houborg

Konsulent

Dorte Lyderik Jensen

Dorte Lyderik Jensen

Koordinator, Support Rådgivning