AI og Jura - Få styr på både regler og teknologi
Kunstig intelligens er på vej ind i alle hjørner af erhvervslivet – fra automatisering af opgaver til udvikling af nye produkter og tjenester. Med det store potentiale følger også komplekse juridiske spørgsmål om data, rettigheder og beskyttelse. Nogle af de spørgsmål tager vi fat i på dette kursus, hvor vi stiller skarpt på AI og jura.

Kunstig intelligens udvikler sig hurtigt – og det samme gør de regler og krav, der følger med. Derfor er det vigtigere end nogensinde at forstå, hvad AI egentlig er, og hvordan du arbejder lovligt og ansvarligt med det i praksis. På DI’s kursus i AI og jura, dykker vi ned i de tekniske, databeskyttelses- og IP-rettighedsmæssige aspekter af kunstig intelligens. Kurset er designet til at give dig en grundlæggende forståelse af AI og dens juridiske implikationer. Derudover får du praktiske indsigt og værktøjer, så du kan navigere sikkert i et ellers komplekst landskab.
Kurset faciliteres af erfarne undervisere med både juridisk og teknisk baggrund. De bringer praktisk viden og konkrete eksempler med sig, og sikrer, at undervisningen er relevant, anvendelig og tilpasset den virkelighed I står overfor.
Hvem henvender kurset sig til?
Kurset henvender sig til dig, der har ansvar for den strategiske anvendelse og implementering af AI i din organisation. Det er relevant for ledere, beslutningstagere og fagpersoner med ansvar for at sikre, at AI anvendes lovligt, ansvarligt og i tråd med virksomhedens forretningsstrategi. Uanset om du arbejder med digitalisering, forretningsudvikling, innovation eller compliance, giver kurset dig et solidt overblik over de juridiske rammer og faldgruber ved brugen af kunstig intelligens – så du kan træffe informerede og ansvarlige beslutninger.
Vi kombinerer teknisk indsigt med konkrete juridiske værktøjer, så du får en dybere forståelse af kunstig intelligens. Kurset er praktisk og brugbart – og vi har fokus på at give dig værktøjer, du kan tage med hjem og bruge med det samme. Du får også rig mulighed for at netværke og sparre med andre, der sidder med lignende udfordringer.
Hvad kan du tage med dig fra kurset?
Teknisk indsigt: En overordnet introduktion til, hvordan AI-systemer fungerer, og de tekniske overvejelser, der ligger bag AI-udviklingen. Dette vil skabe et fundament for resten af dagen og give dig en forståelse af de teknologiske aspekter af AI.
Juridisk forståelse: Indsigt i de juridiske udfordringer og implikationer forbundet med AI, herunder databeskyttelse og governance. Du vil lære om de gældende lovgivninger og reguleringer, samt hvordan du sikrer compliance i din organisation.
Praktiske indsigt: Gennem oplæg vil deltagerne få praktiske indsigt og værktøjer til at navigere i de juridiske aspekter af AI, herunder IP-rettigheder. Dette vil hjælpe dig med at beskytte jeres innovationer og sikre, at jeres AI-løsninger overholder lovgivningen.
Netværksmuligheder: Mulighed for at netværke med personer fra andre virksomheder, der har ansvaret inden for AI og jura. Dette vil give dig en mulighed for at udveksle erfaringer og skabe relationer, som kan være nyttige i deres fremtidige arbejde.
Program
-
-
-
09.45 - 10.00 Pause
-
10.00 - 12.30 AI, databeskyttelse og governance v. Mathias Mølsted Andersen, Bird & Bird
-
12.30 - 13.15 Frokost
-
13.15 - 16.00 AI og IP-rettigheder v. Patrade
-
16.00 - 16.30 Mulighed for netværk
-
Kompetent undervisning og praktisk ekspertise
Christoffer Lindhardt Larsen, advokat, Patrade A/S, rådgiver danske og udenlandske virksomheder om etablering, beskyttelse og håndhævelse af IP-rettigheder, særligt patent-, varemærke- og designrettigheder, samt sager om produktefterligninger.
Nina Skivesen, Partner, European Patent Attorney. European Patent Litigator, møderet for UPC, Patrade A/S, har efter sin forskerkarriere arbejdet som udviklingsingeniør i industrien og som IP-rådgiver (patent) både her hos Patrade, men også hos Zacco.
Mathias Mølsted Andersen, senioradvokat BIRD & BIRD Advokatselskab, arbejder i Bird&Bird Tech & Comms team i København, hvor han rådgiver om kontraktuelle og regulatoriske forhold.
Jan Schrøder Kristensen, AI-fagleder, digital transformation, DI