online Kursus

Praktisk håndtering af større afskedigelser

Når en virksomhed skal opsige et større antal medarbejdere, skal virksomheden i visse tilfælde følge helt bestemte procedurer efter reglerne om større afskedigelser (”masseafskedigelsesloven”). Der er væsentlige personalepolitiske hensyn at tage, for at både virksomhed og medarbejder oplever en god og ordentlig proces. Det er derfor vigtigt, at virksomheden er grundigt forberedt.

På dette online kursus gennemgår vi reglerne for større afskedigelser og de skabeloner, der findes på di.dk. Vi guider dig gennem processen – helt fra forberedelsen af processen og frem til udleveringen af opsigelserne, så du får et godt og praktisk afsæt til at håndtere større afskedigelser.

Kursets opbygning

  • Forberedelsesfasen
  • Opstarten
  • Kontakten med myndighederne
  • Forhandlingen og hvem skal du forhandle med
  • Opsigelser
  • Sanktioner

Målgruppe

Kurset henvender sig til HR-medarbejdere og ledere med personaleansvar.

Det lærer du

Efter kurset har du overblik over de grundlæggende regler om større afskedigelser. Du bliver klædt på til, hvad virksomheden må og skal i processen. Du får også en række praktiske tips og tricks, som er gode at kende, når processen går i gang, så man undgår faldgruberne.

Online undervisning

Dette kursus er et onlinekursus, som foregår via Microsoft Teams. Du kan logge på kurset fra din pc, tablet eller mobil via et link, som du vil få tilsendt på mail inden kursusstart. Du skal sikre, at du har en stabil netforbindelse. Det er en fordel, hvis du har mulighed for at anvende headset, da det forbedrer lydkvaliteten. Du skal tilslutte dit webkamera, men dette er ikke et krav.

Søren Eeg Hansen

Søren Eeg Hansen

Seniorchefkonsulent, Advokat (L)

Niels Krarup

Niels Krarup

Seniorchefkonsulent

Gitte Frederiksen

Gitte Frederiksen

Koordinator