online Webinar

Bliv klogere på uddannelsesaftaler for lærlinge og elever

Webinaret er overstået

Afspilning af webinar kræver medlemsskab af: DI

Login her

Når du ansætter lærlinge og elever, skal I indgå en uddannelsesaftale. Der er flere forskellige aftaletyper at vælge imellem, og det kan være svært at afgøre, hvilken type aftale der er den bedste i den konkrete situation.

DI Lærepladsfællesskabet inviterer til webinar om uddannelsesaftaler, så I kan blive klogere på fordele, ulemper, muligheder og opmærksomhedspunkter ved de forskellige aftaletyper. Det er vigtigt, fordi uddannelsesaftalen er ansættelsesgrundlaget mellem dig og din lærling.

Formålet med webinaret er for det første at gøre alle deltagere klogere på de forskellige aftaletyper, og for det andet skal I gerne føle jer bedre klædt på til at vælge den rigtige aftaletype, næste gang I ansætter en elev eller lærling.

Vi vil også tale om, hvorfor det er vigtigt at være opmærksom på, hvilken overenskomst der gælder for lærlingens uddannelse, og hvad det betyder for f.eks. løn og ansættelsesvilkår.

Vi kommer ind på de mest almindelige aftaletyper – den, der gælder hele uddannelsesforløbet, og den korte uddannelsesaftale. Og vi gennemgår også de aftaletyper, der ikke bliver brugt særligt meget, for eksempel kombinationsaftaler, hvor to eller flere virksomheder går sammen om at uddanne én lærling.

På webinaret møder I Birgitte Winge, som er chefkonsulent i DI’s afdeling for Erhvervs- og Arbejdsmarkedsuddannelser, og Ilkay Yüksel, som er chefkonsulent og advokatfuldmægtig i DI’s afdeling for Personalejura.

Cecilie Ishøi-Faerstain

Praktisk ansvarlig

  • Direkte +45 3377 3982
  • Mobil +45 2674 6638
  • Send e-mail  

Heike Hoffmann

Fagligt ansvarlig

  • Direkte +45 3377 4660
  • Mobil +45 5218 5914
  • Send e-mail