For at skabe tryghed for vores gæster i Industriens Hus og DI's øvrige lokationer, indføres krav om coronapas for alle gæster i forbindelse med kurser og arrangementer. Læs mere om retningslinjerne

online Webinar

Praktik i udlandet

Har din lærling udlængsel? Eller har virksomheden brug for at knytte tættere bånd til udenlandske partnere? Så er PIU-ordningen noget for jer. På webinaret bliver du klogere på de praktiske forhold og økonomien. Peter Boltau, administrerende direktør i TL Byg, fortæller om tømrerlærlingens tur til New Zealand.

Den danske PIU-ordning – Praktik I Udlandet – er en god og alt for lidt brugt mulighed for at sende lærlinge udenlands i en kortere eller længere periode. Den kan bruges af alle virksomheder: eksportvirksomheden kan tilbyde lærlingen en tur hos forretningspartneren i Tyskland, den store virksomhed kan bruge filialen i USA som uddannelsessted, og hjemmemarkedsvirksomheden kan bruge lærlingens praktikophold til at blive klogere på andre landes produkter og arbejdsformer.

Ordningen kan bruges strategisk til at etablere eller vedligeholde kontakt til udenlandske virksomheder, men også til at give den dygtige, interesserede lærling en oplevelse og en mulighed for at arbejde i udlandet og at få godkendt opholdet om en del af erhvervsuddannelsen.

PIU-ordningen indeholder både økonomisk støtte til at finde den udenlandske praktikvært og et tilskud til lærlingens løn undervejs, hvis du som arbejdsgiver vælger at bruge PIU-ordningen. Virksomheden skal selvfølgelig undvære lærlingen, mens hun eller han er i udlandet, men lærlingen kommer typisk hjem med store faglige og personlige oplevelser, som den danske virksomhed har stor gavn af.

Når Covid-19 ikke længere begrænser os så meget, kan stort set hele verden bruges som læreplads. Og netop derfor er det en god idé at kigge på planlægningen lige nu: lærlingen på praktik i udlandet kan være med til at genoprette den fysiske kontakt mellem jer og jeres udenlandske partnere.

Du vil få praktisk information om, hvordan danske virksomheder kan bruge ordningen, hvordan økonomien og det praktiske hænger sammen, og hvordan et udlandsophold forberedes bedst muligt, så både lærling og virksomhed får mest muligt ud af det fælles PIU-projekt.

Sammen med Peter Boltau fra TL Byg vil uddannelseskonsulent Svend Rechnagel fra Industriens Uddannelser og international koordinator Kaj Thybo fra TechCollege i Aalborg fortælle om de forskellige måder at bruge PIU-ordningen på.

Webinaret er overstået

Optaget webinar vises her på siden 14.04.2021 17:00

Se og tilmeld dig Lærepladsfællesskabets næste webinarer:

Cecilie Ishøi-Faerstain

Cecilie Ishøi-Faerstain

Konferencekoordinator

  • Direkte +45 3377 3982
  • Mobil +45 2674 6638
  • Send e-mail  
Heike Hoffmann

Heike Hoffmann

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 4660
  • Mobil +45 5218 5914
  • Send e-mail