Online webinar

Rollemodeller - sådan får vi flere til at blive faglærte

Lærlinge som rollemodeller i folkeskolen – skal din lærling med?

Foto: Erhvervsskolernes Elevorganisation

Mangel på lærlinge, for få unge, der vælger en erhvervsuddannelse og mindre ungdomsårgange. Det er en rigtigt dårlig cocktail, så vi har brug for aktiviteter, der kan skubbe flere unge i retning af det faglærte valg.

Erhvervsskolernes ElevOrganisation (EEO) har gode erfaringer med at træne lærlinge og elever til at være rollemodeller, der besøger folkeskoler og fortæller om deres uddannelse, deres valg og deres fag fra ung til ung. Og til de unges forældre.

Der er altid brug for flere dygtige lærlinge, der vil være rollemodeller. Derfor inviterer DI Lærepladsfællesskabet til webinar om, hvordan I og jeres dygtige lærling/elev kan være med til at skabe gode fortællinger om erhvervsuddannelserne i folkeskolen.

Erhvervsskolernes ElevOrganisation vil på webinaret fortælle om, hvordan de klæder lærlingene/eleverne på, hvad erfaringerne med rollemodelkorpset er, og hvordan I som virksomheder kan bidrage.

To erfarne rollemodeller vil fortælle om deres oplevelser. Den ene er Marie Carmel, som netop er færdiguddannet smed med EUX, og som tiltræder som svend hos Ebbes Kleinsmedie i sensommeren. Den anden er Andreas Giehl Richardy, som er i lære som karrosseritekniker hos Via Biler i Aarhus. Andreas har sin værkfører Michael Bager med.

Webinaret er til jer, hvis dygtige lærlinge eller elever kan og vil udfordre uddannelsesvalget i folkeskolen. Og som kan gøre det med troværdighed og overbevisning, fordi de er stolte af deres valg og deres fag.

Webinaret er overstået

Afspilning af webinar kræver medlemsskab af: DI

Login her
Cecilie Ishøi-Faerstain

Cecilie Ishøi-Faerstain

Konferencekoordinator

Heike Hoffmann

Heike Hoffmann

Chefkonsulent