Webinar

Er EU nøglen til øget energieffektivitet?

Er EU nøglen til øget energieffektivitet? - med Niels Fuglsang og Pernille Weiss

EU’s Energieffektivitetsdirektiv er ved at blive revideret. Hvad betyder det for indsatsen for energieffektivisering i Danmark og i EU, og hvilke forretningsmuligheder åbner det for danske virksomheder?

Det vil to danske medlemmer af Europa-Parlamentet (EP), der her centralt placeret i forhandlingerne, debattere:

Niels Fuglsang fra den socialdemokratiske gruppe har som EP´s hovedforhandler en helt central rolle i de politiske forhandlinger om det nye energieffektivitetsdirektiv. Han er netop nu ved at lægge sidste hånd på udkastet til EP’s forhandlingsposition.

Pernille Weiss har en anden vigtig rolle i forhandlingerne. Pernille Weiss er ordfører for hele den konservative gruppe (EPP) i forhandlingerne om direktivet.

Ud over de to MEP’ere, vil der være indlæg fra Energistyrelsen og fra en håndfuld af DI-medlemsvirksomheder, der vil komme med deres bud på, hvad der skal til for at sætte yderligere fart på energieffektivisering i Europa.
Arrangementet vil foregå online. Alle deltagere vil få mulighed for at stille spørgsmål til debatten.

Er EU nøglen til øget energieffektivitet?

  • 11.00 Velkomst

   v/ Emil Fannikke Kiær, politisk direktør, DI

  • 11.10 Oplæg

   v/vicedirektør Stine Leth Rasmussen, Energistyrelsen: Samspillet mellem energieffektivitetsdirektivet og indsatsen for energieffektivisering i Danmark - og perspektiver for byggeriet og industrien

  • 11.25 Virksomhedspanel: Mål, løsninger og finansiering

   Deltagere: · Direktør Jesper Skou, Siemens A/S · Vice President Claus Bugge Garn, ROCKWOOL International A/S · Torben Pedersen, President, Residential Heating, Danfoss A/S, Nordborg · Adm. direktør Hans Jørgen Lorenzen, EBAS (Energi- og Bygningsrådgivning A/S) · Head of Public Affairs, Europe, Jonas Villadsen, Grundfos Holding A/S Modereret af vicedirektør Anne Højer Simonsen, DI, klimapolitik

  • 12.05 Debat mellem MEP Pernille Weiss og MEP Niels Fuglsang

   Hvordan kommer vi i mål og hvordan kan EU skubbe på? Modereret af Anne Højer Simonsen

  • 12.25 Afslutning

   v/ Anne Højer Simonsen