Webinar

Tyskland efter Merkel - Hvad betyder valget i Tyskland for danske virksomheder?

Valget til Forbundsdagen i Tyskland vil få stor betydning for tysk økonomi og samfundsudvikling og påvirke danske virksomheders markedsmuligheder i Tyskland. Derfor inviterer DI til webinar den 18. august 2021 om valget til Forbundsdagen i Berlin. Her kan du kan få et overblik over den fremtidige udvikling i Tyskland, som den tegner sig efter valget i september, og hvad det betyder for din virksomhed.

Angela Merkel har siden 2005 været forbundskansler i Tyskland og et symbol på politisk og økonomisk stabilitet både i Tyskland og EU. Men efter valget til Forbundsdagen i Berlin den 26. september får Tyskland en ny regeringschef og måske også en ny koalitionsregering i stedet for nuværende, der består af det konservative parti, de kristelige demokrater, CDU/CSU og Socialdemokratiet, SPD.

En ny tysk forbundsregering vil også være meget positiv overfor EU, herunder det indre marked. Hvis den nye regering bliver en koalition af De Grønne og de kristelige demokrater CDU/CSU, må man forvente, at De Grønne vil arbejde aktivt for et endnu mere grønt og klimavenligt EU. 

Men hvad vil det betyde for erhvervsudviklingen i Tyskland, hvem der bliver landets næste regeringschef?  Og hvor meget mere vil en kommende tysk regering - uanset dens sammensætning - investere i energi og klima og i digitalisering, sundhed og transport?  

Det er nogle af de spørgsmål, som vil blive berørt på webinaret.

Ved arrangementet vil Danmarks ambassadør i Berlin Susanne Hyldelund og direktør Lykke Friis, Tænketanken Europa give et overblik over den politiske situation og de fremtidsscenarier, der tegner sig for det tyske samfund efter valget til Forbundsdagen.

Herefter vil Vice President Ulrik Stridbæk, Ørsted A/S og adm. direktør Kim Boyter, Pressalit A/S berette om, hvilke muligheder og udfordringer de ser for erhvervslivet i Tyskland og konsekvenserne for danske virksomheder.  

Oplæggene vil blive efterfulgt af mulighed for at stille spørgsmål til oplægsholderne via chat.

Program

  • 08:00 Velkomst ved viceadministrerende direktør Thomas Bustrup, DI

  • 08:05 Susanne Hyldelund, Danmarks ambassadør i Berlin

  • 08:15 Lykke Friis, direktør, Tænketanken Europa

  • 08:30 Ulrik Stridbæk, Vice President, Ørsted A/S

  • 08:40 Kim Boyter, adm. direktør, Pressalit A/S

  • 08:50 Q&A

  • 9:00 Afrunding ved underdirektør Anders Ladefoged, DI

  • 09:05 Slut