Lighthouse Aarhus

Lighthouse projektet på Aarhus Havn er et prestigeprojekt på 142 meter, hvor målet er at skabe et hus med fokus på diversitet.

Diversitet i måden huset er udformet på arkitektonisk men også i beboersammensætning. Lighthouse projektet er et yderst teknisk komplekst byggeri, hvor blandt andet funderingen er kompliceret. I projektet arbejdes der med etablering af efterspændte in-situstøbte dæk, som sammenlignet med traditionelle in-situ støbte løsninger giver en markant materialebesparelse. Dækkene er i det endelige design reduceret fra en tykkelse på 230 mm med 23 kg slap armering pr. m2 til 200 mm med 14 kg slap armering pr. m2 og spændarmering. Dækarealet udgør i alt ca. 20.000 m2. Derudover er bundpladen efterspændt og det bidrager til en bedre kraftfordeling, således at pælene kan reduceres i antal.

Bæredygtig Beton initiativ

Dette partnerprojekt arbejder med forslag 1.7 - "Øget anvendelse af efterspændte konstruktioner i byggeriet" fra Bæredygtig Beton initiativets roadmap.

Projektpartnere

Bygherre: Lighthouse United, Arkitekt: 3XN, Schønherr, Rådgiver: Rambøll, Entreprenør: Per Aarsleff A/S. Betonproducent: IBF og Unicon

Kontaktperson til Lighthouse og deltager i Bæredygtig Beton initiativet

Afdelingschef, Anders Kastberg, CCL

Foto: ccl

Relateret indhold