18.10.18 Regionalforeninger Nyheder

Fremtidens fabrik ligger i Bramming og har lige fået DI’s Initiativpris

Virksomheden Bramidan A/S har arbejdet målrettet i flere år på at opbygge det, virksomheden selv betegner som fremtidens fabrik i Bramming, og mandag aften blev det belønnet med DI Sydvestjyllands Initiativpris.

Bramidan får prisen, fordi virksomheden har gjort en særlig indsats for at skabe vækst og arbejdspladser i lokalområdet. Det er sket ved omfattende investeringer gennem flere år i automatisering, robotter og digitalisering. Målet har været at fastholde en konkurrencedygtig fremstillingsvirksomhed i Danmark med lave omkostninger på de produkter, som sælges i hele verden.

Bramidans vokseværk har i den grad været bemærkelsesværdig, og det har vakt opmærksomhed også uden for bygrænsen. Den målrettet indsats for at skabe vækst i virksomheden og i lokalsamfundet gør, at Bramidan i allerhøjeste grad er værdig til DI’s Initiativpris siger formanden for DI Sydvestjylland, adm. direktør Jens Damgaard, Vestfrost A/S.

Prisen blev uddelt mandag eftermiddag på virksomheden af formand Jens Damgaard, DI Sydvestjylland og borgmester Jesper Frost Rasmussen Esbjerg Kommune.

Bramidan fremstiller maskiner og udstyr til genanvendelsesindustrien over hele verden. Produkterne bruges bl.a. til at presse pap og plastik, der skal genbruges og på den måde har Bramidan nydt godt af mange års boom inden for genbrug. Det betyder dog ikke, at Bramidan er kommet sovende til det.

- Vi har arbejdet med en mangeårig og langsigtet strategi om at bygge fremtidens fabrik her i Bramming, og vi er langt fremme med at digitalisere vores relationer til kunderne. Vi er på vej med nye og omfattende investeringer - bl.a. i ekstra robotter, der vil sætte os i stand til at producere tonstunge maskiner på under et døgn, fra vi tager den første stålplade, til der står en færdigmalet og monteret maskine i enden af montagelinien, siger adm. direktør Henrik Dueholm Madsen, Bramidan Group.

Et vidnesbyrd om væksten i virksomheden er, at Bramidan siden år 2000 har fordoblet antallet af medarbejdere i Danmark til nu omkring 90 ansatte og øget omsætningen til det femdobbelte. Dengang var Bramidan fokuseret på hjemmemarkedet og nærmarkederne. I dag eksporterer virksomheden 95 pct. af produktionen og er tilstede på stort set alle kontinenter – bl.a. med et datterselskab i Chicago i USA på seks mand og en række salgsselskaber i Europa.

Henrik Dueholm Madsen fortæller, at investeringerne i fremtidens fabrik næste år og i 2020 bliver de største i virksomhedens historie.

- Vi fortsætter derudover med digitaliseringen og udfordrer dermed vores egen forretningsmodel. Det vil sige, at den digitale servicering af kunderne kommer til at fylde endnu mere, siger han.

En af de største udfordringer i dag for Bramidan er at skaffe tilstrækkeligt med kvalificeret arbejdskraft.

- Arbejdsløsheden blandt f.eks. smede og robotoperatører i vores område er nærmest lig nul, og derfor har vi været nødt til at ansætte smedeuddannede fra Polen, siger Henrik Dueholm Madsen.

Det er også en del af baggrunden for at Bramidan, i samarbejde med en række andre lokale virksomheder, gør en særlig indsats for skabe interesse for at arbejde i en moderne industrivirksomhed hos fremtidens arbejdskraft – nemlig de ældste klasser i de lokale folkeskoler. Eleverne kommer på besøg på virksomheden og kan også prøve en enkelt arbejdsdag.

Bramidan er i dag ejet af investeringsfonden Blue Equity sammen med direktøren og de ledende medarbejdere i Danmark og udlandet.

FAKTA OM INITIATIV-PRISEN

InitiativPrisen uddeles som en hyldest til virkelysten, kreativiteten og skabertrangen blandt de mindre og mellemstore virksomheder i DI's medlemskreds. Det er virksomheder, som på en eller anden måde kan fremhæves og fremstå som en god og inspirerende rollemodel for andre erhvervsledere. Vinderen af InitiativPrisen 2018 i Sydvestjylland dyster senere på året mod Initiativprisvindere fra DI’s øvrige 18 regionalforeninger om den landsdækkende InitiativPris, som uddeles i januar 2019 på DI’s SMV-konference. 

Bo Hjuler

Bo Hjuler

Presserådgiver, journalist

  • Direkte +45 3377 3819
  • Mobil +45 2328 4912
  • E-mail boh@di.dk

Relateret indhold