Fra venstre: Borgmester Michael Ziegler (C), Høje-Taastrup Kommune, overrakte DI-prisen til Christian Oliver Thorup Henriksen 26 marts på Acrimos adresse i Fløng. DI Hovedstadens næstformand, Kenneth Aaby Sachse flankerer Christian, mens Jørgen Lennert Christensen, Christians nærmeste chef besætter fløjen til højre.

Foto: Anne Ginderskov Hansen
26.03.19 Regionalforeninger Nyheder

24-årige Christian baner vej for nye lærlinge

Christian Oliver Thorup Henriksens arbejde hos Acrimo A/S har haft så stor betydning, at han nu modtager DI Hovedstadens pris som årets lærling i Nordsjælland, København og Københavns omegn.

Handelshøjskolen CBS var ikke vejen for Christian Oliver Thorup Henriksen. I stedet fandt han sin vej som lærling hos Acrimo A/S.

Her har den nu 24-årige unge mand haft fingrene i en lang række af opgaver, der blandt andet har været med til at forbedre virksomhedens arbejdsgange. Christians arbejde hos Acrimo A/S har haft så stor betydning, at han nu modtager DI Hovedstadens pris som årets lærling i Nordsjælland, København og Københavns omegn.

Christian blev færdiguddannet som handelsassistent i november 2018. Han er den første elev, Acrimo A/S har taget – og han bliver ikke den sidste. Acrimo A/S har været så glade for Christians indsats, at de både har tilbudt ham et fuldtidsjob og besluttet sig for at tage imod endnu en elev. En elev, som Christian kommer til at have en hel del med at gøre, da han har fået til opgave at hjælpe den nye elev i gang og dele ud af sin erfaringer og faglige viden.

Som elev havde Christian selv en stor berøringsflade med alt lige fra økonomi, marketing og kundeservice til webmaster på virksomhedens nye hjemmeside.

Da Christian for snart to år siden startede som elev hos Acrimo A/S, var der flere ting, der med fordel kunne gøres anderledes. Christian er fagligt stærk, og hans evne til at omsætte teori til praksis har været med til at forbedre virksomhedens arbejdsgange på flere områder. Derfor har DI Hovedstaden valgt at hylde ham med årets lærlingepris for Nordsjælland og Københavns Omegn 2019.

- Christian er vokset helt fantastisk gennem de to har, han har været i lære hos os. Han har et stort overblik og er en af dem, der via analyse kan omsætte teori til praksis, siger Jørgen Lennert Christensen, der er Christians nærmeste chef.

Læs også: DI: Endelig vælger flere unge erhvervsuddannelserne

Vil videreuddanne sig på deltid

Inden Christian valgte at begynde på uddannelsen som handelsassistent, nåede han også at prøve kræfter med CBS. Han syntes dog, at det var for teoretisk, og valgte derfor at gå mod strømmen og ind på en erhvervsfaglig retning i stedet. En retning som færre end 20 pct. af de danske unge vælger, når de afslutter folkeskolen.

DI Hovedstadens næstformand, Kenneth Aaby Sachse, opfordrer flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse.

-Alt for få unge mennesker vælger at gå i den erhvervsfaglige retning. Det er rigtig ærgerligt, fordi mange danske virksomheder har problemer med netop at rekruttere faglært arbejdskraft. Derfor er det afgørende, at unge mennesker som Christian går foran og viser, at der er gode fremtidsmuligheder i at tage en erhvervsuddannelse.

Christian Henriksen har ambitioner om at videreuddanne sig på deltid, hvilket Acrimo A/S’ bakker fuldt op om. Det er nemlig en del af virksomhedens vision, at medarbejderudvikling og udvikling af virksomheden hænger sammen.

Læs også: Råd om efteruddannelse er nu kun et telefonopkald væk

Anne Ginderskov Hansen

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 4841
  • Mobil +45 4079 5870
  • E-mail angh@di.dk

Relateret