Fra venstre: Peter Hansen, J.E. Pedersen Maskinfabrik A/S, Produktionschef & Ejerleder Thomas Larsen, J.E. Pedersen Maskinfabrik A/S, Lærling Frederik Møller Folsø Nielsen, J.E. Pedersen Maskinfabrik A/S, direktør Kent Damsgaard, DI og formand Carsten K. Jensen, DI Roskilde/Køge Bugt.

Foto: Jes Lerche Ratzer
29.05.19 Regionalforeninger Nyheder

Nysgerrig lærling vinder pris

Industritekniker Frederik Møller Folsø Nielsen fra J.E. Pedersen Maskinfabrik A/S i Køge er en værdig modtager af DI Roskilde/Køge Bugts Lærlingepris 2019.

Han er drevet af nysgerrighed og en vilje til hele tiden af lære nyt, og han går foran som et godt eksempel.  Industritekniker Frederik Møller Folsø Nielsen fra J.E. Pedersen Maskinfabrik A/S i Køge er en værdig modtager af  DI Roskilde/Køge Bugts Lærlingepris 2019. Prisen blev overrakt på DI Roskilde/Køge Bugts erhvervstræf på Comwell Køge Strand.

Frederik Møller Folsø Nielsen afsluttede uddannelsen som industritekniker 1. maj i år. Under hele uddannelsesforløbet har han holdt et meget højt niveau med topkarakterer.

- Frederik har lige fra starten vist sit værd her på vores virksomhed. Han har taget ansvar i en sådan grad, at han i længere tid har løst opgaver, der ligger langt over det niveau, som man kan forvente af en lærling, siger adm. direktør Thomas Larsen fra J.E. Pedersen Maskinfabrik A/S.

- Frederik er drevet af en faglig nysgerrighed og en stålfast vilje til hele tiden at lære nyt. Han er vellidt på hele virksomheden og går foran som det gode eksempel for de andre faguddannede. Det har vi nydt rigtig godt af, siger han. 

Læs også: Lærlingepris til ung kvinde med stort potentiale

Fremtidens faglærte skal uddannes i dag

Med Lærlingeprisen 2019 hylder DI fremtidens faglærte arbejdskraft. Sammen med virksomhederne arbejder DI målrettet på at sikre, at der er nok faglært arbejdskraft i fremtiden. Der er brug for mange praktikpladser for at imødekomme behovet. Knap hver femte virksomhed i de brancher, som DI repræsenterer, har forgæves slået ledige pladser op. Udfordringen kan blive større i fremtiden, når de store årgange går på pension.

- Årets lærlingeprisvinder viser til fulde, at de unge er helt klar til at tage ansvar for deres egen uddannelse. Det ansvar skal vi være klar til at give dem, så vi får selvstændige og dygtige faglærte, siger Carsten K. Jensen, formand for DI Roskilde/Køge Bugt.

- Vi skal uddanne fremtidens faglærte i dag – og ikke engang ude i fremtiden, siger Carsten K. Jensen.

Læs også: DI udvikler Sydafrikas lærlinge

Kent Damsgaard

Kent Damsgaard

Politisk direktør

  • Direkte +45 3377 3090
  • Mobil +45 2585 3216
  • E-mail ked@di.dk

Relateret indhold