03.09.18 Regionalforeninger Pressemeddelelse

Sønderborg fortsætter en solid fremgang som erhvervsvenlig kommune

Sønderborg rykker i år 18 pladser frem til en samlet placering på en 42. plads i DI's undersøgelsen af Danmarks kommuners erhvervsklima, Lokalt Erhvervsklima 2018.

Dermed lægger kommunen stadig større afstand til en tidligere bundplacering. Især er virksomhederne blevet særligt godt tilfredse med kvaliteten af de kommunale veje og kommunens indsats for at sikre bredbånd og mobildækning.

I Sønderborg er det en ren svir at surfe i cyberspace. Det viser resultatet i DI’s undersøgelse Lokalt Erhvervsklima 2018. Det går let, og store mængder af data kan hurtigt uploades eller downloades. Det er en vigtig størrelse for borgere og virksomheder, der kan kommunikere, bestille og handle på nettet og vel at mærke også gøre det på distancen hurtigt og let.

Og af kommunens vejnet er virksomhederne også godt tilfredse med kvaliteten.

- Vejenes kvalitet er altafgørende for trafikanterne. Hvis kommunen går på kompromis her, kommer der let mere trængsel og kødannelser, som ikke kun rammer privatkørsel, men også de mange virksomheder, der bruger vejene til transport. Det går også ud over alle pendlerne og deres arbejdspladser. Så et stort cadeau til Sønderborg Kommune her og også med de gode internetforbindelser, siger formand for DI Sønderjylland Erling Duus.

Efter en ordentlig dukkert i 2015, hvor Sønderborg tog den absolutte bundplacering på en 96. plads, er det år efter år gået stille og roligt fremad for kommunen. Og den fremgang ser ud til at blive ved.

Kommunens indsats for at for at opfylde virksomhedernes behov for kvalificerede medarbejdere har fået en lille fremgang fra en 46. plads til en 35. plads. Og når det gælder antallet af virksomheder i kommunen, som jobcentret har haft kontakt med om et konkret forløb, så ligger kommunen på en flot fjerdeplads.

- Det er dejligt at konstatere. For vores undersøgelse viser, at adgangen til nye dygtige medarbejdere er det område, som ubetinget får mest opmærksomhed fra vores virksomheder. Lige godt halvdelen svarer, at det er dét område, kommunen bør prioritere, hvis virksomhederne skal kunne vokse, siger Erling Duus.

Se alle resultater på di.dk/le18 - her kan du sammenligne kommuner og se placeringer i alle kategorierne i DI’s Lokalt Erhvervsklima 2018.

FAKTA OM LOKALT ERHVERVS-KLIMA 2018

  • DI’s undersøgelse, Lokalt Erhvervsklima 2018, er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsklima. Det er niende år i træk, at DI laver undersøgelsen.

  • Knap 7.700 virksomheder inden for DI’s brancher, blandt andre produktion, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og service, har svaret på undersøgelsen. Besvarelserne repræsenterer i alt 350.000 arbejdspladser, hvilket svarer til knap 20 pct. af den private beskæftigelse.

  • Her i 2018 er undersøgelsen udvidet med enkelte nye spørgsmål og flere nye statistiske indikatorer. Undersøgelsen giver derfor et endnu mere nøjagtigt billede af kommunernes erhvervsvenlighed. Det betyder dog, at sammenligning med placeringer i tidligere år skal tages med et mindre forbehold.

  • Som noget nyt er resultaterne fra spørgeskemaerne og de statistiske indikatorer også opdelt i ni kategorier. De giver et billede af, hvor godt kommunerne klarer sig på forskellige områder – ud over det samlede resultat.

  • Virksomhedsledernes bedømmelser vejer 2/3 af undersøgelsens resultat, mens den sidste tredjedel afgøres af statistiske faktorer som skat, grundskyldspromille, privat beskæftigelse, antal nystartede virksomheder og erhvervsfrekvens mv.

  • 93 ud af landets 98 kommuner er blevet bedømt. De fem mindre kommuner Samsø, Langeland, Ærø, Læsø og Fanø deltager ikke, da der ikke kan indhentes en tilstrækkelig mængde svar.
Lars Bøgeskov

Lars Bøgeskov

Presserådgiver

  • Direkte +45 3377 4782
  • Mobil +45 2236 3138
  • E-mail larb@di.dk

Relateret indhold