13.05.19 Regionalforeninger Pressemeddelelser

DI: Seks sydsjællandske virksomheder vinder DI’s PraktikPladsPris 2019

Fire sydjællandske virksomheder og to virksomheder fra Falster modtog mandag DI’s Praktikpladspris 2019 for deres fælles indsats for at uddanne flere faglærte. Prisen blev uddelt til Haribo, Faxe Kalk, Viking Malt, All Steel by Ropox, Hardi International og Ardo mandag på DI Sydsjællands årlige erhvervstræf i Næstved.

- Dygtige faglærte i alle aldersgrupper bliver en endnu større mangelvare fremover, og derfor kræver det nytænkning, initiativ og samarbejde at sikre, at så mange som muligt vælger erhvervsuddannelser. Derfor har bestyrelsen i DI Sydsjælland besluttet at give Praktikpladsprisen til de seks virksomheder, siger formanden for DI Sydsjælland Klaus Rønholt.

De seks virksomheder blev tilbage i 2018 enige om, at de ville hjælpe med at skaffe elever nok til, at der kunne starte en anderledes tilrettelagt uddannelse til industrioperatør på erhvervskolen Center for Erhvervsrettede uddannelser (CELF) i Nykøbing Falster.

Forskellen fra tidligere er, at det er virksomhederne der sikrer, at der kommer et nyt hold i gang rettet mod de unge. Bl.a. tilbyder virksomhederne løn under uddannelsen samt sikkerhed for praktikpladser. Det giver de unge og de voksne elever en større sikkerhed for, at de kan gennemføre uddannelsen med den nødvendige praktiske læring.

Haribo i Faxe var én af de virksomheder, der drev proccesen frem og lagde ud med selv at have seks lærlinge på uddannelsen. Derfor var det personalechef Helge Lynge Larsen, som modtog en skulptur som det synlige bevis på hæderen fra DI. Skulpturen skal nu gå på vandring mellem de seks virksomheder.

- I Haribo er vi meget stolte over at modtage prisen. Vi er glæde for, at vores fælles initiativ så hurtigt resulterede i en uddannelse, som de unge rent faktisk vælger. Vi startede med at diskutere mulighederne for en ny uddannelse i 2017, og allerede i 2018 var udannelsen oppe at køre, siger Helge Lynge Larsen.

Han fremhæver, at Arbejdsmarkedskontor Øst også har spillet en vigtig rolle med at koordinere indsatsen.

- Nu starter der endnu et hold, og der er stadig mulighed for, at flere virksomheder kan være med. Vi håber, at flere og flere virksomheder kan se mulighederne i uddannelsen, udtaler Helge Lynge Larsen.

Erhvervsskolen CELF er glade for samarbejdet med virksomhederne.

- Virksomhederne har indgået et samarbejde med CELF om at rekruttere lærlinge til industrioperatøruddannelsen, allerede inden de starter på grundforløbet. Det er væsentligt, for ellers risikerer man, at eleverne vælger andre mere kendte uddannelser. Lærlingene har taget godt imod initiativet. Både sikkerheden for praktikplads og løn under grundforløbet er stærkt motiverende, siger direktør for CELF Michael Bang.

Stor mangel på faglærte
DI uddeler i både 2019 og 2020 en Praktikpladspris til medlemsvirksomheder over hele landet, der gør en særlig indsats for at uddanne fremtidens faglærte.

Knap hver femte virksomhed, i de brancher DI repræsenterer, har forgæves forsøgt at rekruttere nye faglærte medarbejdere. Udfordringen vil ikke blive mindre, efterhånden som flere ældre årgange går på pension. Fremtidens faglærte skal uddannes i dag.

Det er derfor afgørende, at virksomhederne opretter flere praktikpladser til lærlinge og elever, så vi kan få flere dygtige faglærte. Mange virksomheder hos DI gør det allerede godt, og nogle af dem ønsker vi at hædre og fremhæve som gode eksempler for andre virksomheder i alle DI’s regionalforeninger.

Kort info om de seks virksomheder, der modtager prisen sammen:

Haribo Produktion A/S er en slikproducent beliggende i Faxe, men Haribo har produktion i flere lande. I Faxe er der ca. 240 ansatte.

Viking Malt A/S producerer malt. Virksomheden er placeret i Vordingborg men er en del af en international koncern. I Vordingborg er der ca. 30 ansatte.

All Steel by Ropox er en stålproduktionsvirkomhed beliggende i Næstved. Den er en del af Ropox A/S, som har ca. 50-60 ansatte.

Faxe Kalk A/S leverer kalkprodukter til det nordiske marked. Virskomheden er placeret i Faxe Ladeplads og beskæftiger ca. 60-70 ansatte.

Hardi International A/S producerer maskiner til landbruget. Den er beliggende i Nr. Alslev på Falster og har ca. 300-400 ansatte.

Ardo A/S producerer og markedsfører en bred vifte af frostprodukter inden for frugt og grønt. Virksomheden er beliggende tæt ved Nr. Alslev på Falster.

Yderligere oplysninger fås fra DI hos chefkonsulent Kristian Birkegaard, mobil 6060 0547, krbi@di.dk eller presserådgiver Ditte Rieland, mobil 2246 7822, dirh@di.dk

Kontaktperson for Haribo er personalechef Helge Lynge Larsen.
Kontaktinfo:
Mobil: +45 51 18 18 30
E-mail: helge.lynge.larsen@haribo.com
Web: www.haribo.dk

Ditte Rieland

Ditte Rieland

Presserådgiver

Relateret indhold