26.08.19 Regionalforeninger Pressemeddelelser

Wila A/S bliver hædret for sit arbejde med lærlinge

Wila A/S i Silkeborg gør mere end de fleste for at tiltrække unge lærlinge. Virksomheden holder åbent hus for folkeskolelever, er medstifter af det lokale lærlingenetværk og inviterer lokale sportsfolk til at løse opgaver. Lige nu er otte lærlinge ved at uddanne sig på virksomheden. For den samlede lærlingeindsats modtager Wila A/S DI Silkeborg/Viborgs praktikpladspris.

- Det er en virksomhed, som tænker nyt, og som gør en stor indsats for at uddanne fremtidens medarbejdere. Listen af initiativer er lang, og det er tydeligt, at det betyder meget for virksomheden at få fortalt de unge om mulighederne som faglært,siger formand Peter Stampe, DI Silkeborg-Viborg.

 I oktober vil Wila A/S igen være vært for initiativet ”Kloge Hænder”. Sidste år deltog knap 90 folkeskoleelever i dagen, der sætter fokus på de faglærte job. I foråret var virksomheden med til at etablere ErhvervSilkeborgs lærlingenetværk, hvor de lokale lærlinge har mulighed for at danne netværk på tværs af fag og virksomhed. 

Hos Wila A/S er man bevidst om, at det handler om at positionere sig i forhold til nye medarbejdere. Derfor er virksomheden aktiv på sociale medier, ligesom man er involveret i det lokale idrætsliv.

I maj inviterede virksomheden ni sportsstjerner fra de lokale klubber ind på virksomheden for at teste deres evner. Under kyndig vejledning af lærlingene løste sportsfolkene forskellige opgaver.

- Wila har skabet en positiv fortælling, som ikke kun handler om rekruttering, men som i høj grad bliver tydelig i forhold til rekrutteringen. Det gavner virksomheden enormt, fordi aktiviteterne tager udgangspunkt i virksomhedens inderste væsen, siger Peter Stampe. 

Fakta
DI uddeler i både 2019 og 2020 en PraktikPladsPris til medlemsvirksomheder fra hele landet. Det er virksomheder, som gør en særlig indsats for at uddanne fremtidens faglærte. Knap hver femte virksomhed i de brancher, som DI repræsenterer, har forgæves forsøgt at rekruttere nye faglærte medarbejdere. Udfordringen ventes at blive større, efterhånden som flere ældre årgange går på pension. Det er derfor afgørende, at virksomhederne opretter flere praktikpladser til lærlinge og elever, så vi kan få flere dygtige faglærte. Mange virksomheder gør det allerede godt, og nogle af dem ønsker vi at hædre og fremhæve som gode eksempler for andre virksomheder i hele landet. 

Prisuddelingen finder sted:

Tirsdag den 27. august kl.13:30 hos WILA A/S, Mads Clausens Vej 14, 8600 Silkeborg. 

Pressen er velkommen. 

Yderligere oplysninger fås hos chefkonsulent hos DI Silkeborg-Viborg Dennis Jensen, tlf. 20655202, e-mail deje@di.dk

Claus Kaae-Nielsen

Claus Kaae-Nielsen

Presserådgiver

  • Direkte +45 3377 3820
  • Mobil +45 2332 6829
  • E-mail clkn@di.dk

Relateret indhold