05.05.20 Regionalforeninger Pressemeddelelser

DI med opfordring til kommunerne: Det er nu, vi skal vise, vi kan stå sammen

Coronakrisen har ramt Danmark og dansk erhvervsliv hårdt. Landets kommuner spiller en stor og vigtig rolle i at holde dampen oppe i Danmark, så hjulene kan køre rundt i dansk økonomi. I Østjylland er der allerede iværksat en række initiativer, som hjælper virksomhederne og holder hånden under lokale arbejdspladser. Men der er brug for et fortsat tæt samarbejde mellem kommunerne og de lokale virksomheder. Derfor lancerer DI 45 konkrete anbefalinger til kommunerne, så vi kan hjælpe hinanden med at komme så helskindet som muligt ud af krisen.

- Kommunerne i Østjylland var hurtige til at igangsætte tiltag og nye løsninger og har på den måde allerede sikret arbejdspladser og hjulpet mange virksomheder i kampen mod følgerne af coronakrisen. Men jeg tror ikke, vi har set det værste endnu. Derfor er det vigtigt, at kommunerne bliver ved med at tage bestik af situationen og fortsætter den tætte dialog, siger Anders Strange, partner i AART architects og formand for DI Østjylland.

Anders Strange mener, at de østjyske kommuner allerede kan sætte hak ved mange af DI's forslag. Eksempelvis dem, der er rettet mod at betjene virksomhederne af kommunale medarbejdere fra mange hjemmearbejdspladser og i forhold til at sikre børnepasning for forældre, der arbejder på de produktionsarbejdspladser, som holder hjulene i gang.

Men Anders Strange forklarer videre, at nu går vi fra krisenedlukning til næste fase, hvor ordrebøgerne måske svinder i rådgivnings- og eksportvirksomhederne, når vi kigger ind i de næste kvartaler. Det er ikke noget, en kommune kan gøre så meget ved. Men kommunen kan måske afbøde noget af virkningen ved at øge langsigtede investeringer i digitalisering og miljø- og klimaforbedringer, så vi undgår at styre ind i en klimakrise efter coronakrisen. Og her kan der findes inspiration i DI's katalog.

Jeg vil gerne sige tak til kommunerne for de mange initiativer, de allerede har taget for at hjælpe deres lokale virksomheder. Men vi er bestemt ikke ovre det endnu, og det er vigtigt, at vi sammen ser på nye muligheder for at hjælpe og afbøde. Her kan det være en god mulighed for kommunerne til at se på grønne, fremadrettede investeringer, som både ruster os til fremtiden – og samtidig bidrager til at redde virksomheder og arbejdspladser, siger Anders Strange.

For yderligere kontakt venligst chefkonsulent Michael Jul-Nørup Pedersen, mjnp@di.dk, +45 2924 7009 eller presserådgiver Jonas Forup Stubkjær, jofs@di.dk, +45 2830 1544

Michael Jul-Nørup Pedersen

Michael Jul-Nørup Pedersen

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 4588
  • Mobil +45 2924 7009
  • E-mail mjnp@di.dk

Relateret indhold