17.06.20 Regionalforeninger Pressemeddelelser

Ishøj Mekaniske A/S får de unge til at søge arbejde i industrien

Ishøj Mekaniske A/S har en stor del af æren for, at flere unge fra området tager en erhvervsfaglig uddannelse og søger job i industrien. Derfor modtager virksomheden i dag DI Roskilde/Køge Bugts regionale praktikpladspris for 2020.

Ishøj Mekaniske A/S har i årevis taget ansvar for at uddanne lærlinge. Og virksomheden gør en stor indsats for at styrke lokale folkeskoleelevers viden om jobmulighederne, hvis de tager en erhvervsfaglig uddannelse. Det kan ses i tallene, da 19,8 procent af eleverne fra 9. og 10. klasse i Greve Kommune i år har valgt at fortsætte på en erhvervsuddannelse. Det er en stigning på 3,6 procentpoint sammenlignet med sidste år.

- Direktør Allan Rasmussen åbner døren for de unge, så de ved selvsyn kan se, at et job i industrien skaber attraktive karrieremuligheder. Indsatsen har inspireret andre virksomheder i lokalområdet. Derfor er de den helt rigtige vinder af DI Roskilde/Køge Bugts praktikpladspris, siger formand for DI Roskilde/Køge Bugt Carsten K. Jensen.

Borgmester i Greve Kommune Pernille Beckmann, glæder sig over engagementet hos Ishøj Mekaniske A/S.

- Nøglen til succes ligger i, at vi får skabt en langt tættere kobling mellem virksomhederne og de unge. Her viser Ishøj Mekaniske A/S vejen med deres mangeårige lærlingeindsats og dialog med folkeskolerne. Det fortjener en stor anerkendelse, siger borgmester i Greve Kommune Pernille Beckmann.

Stor mangel på faglærte

DI uddeler i både 2019 og 2020 en praktikpladspris til 25 medlemsvirksomheder over hele landet, der gør en særlig indsats for at uddanne fremtidens faglærte.

Knap hver femte virksomhed i de brancher, DI repræsenterer, har forgæves forsøgt at rekruttere nye faglærte medarbejdere. Udfordringen bliver ikke mindre i fremtiden, da et stort antal ældre medarbejdere vil gå på pension de kommende år.

Det er derfor afgørende, at virksomhederne opretter flere praktikpladser til lærlinge og elever. Mange virksomheder gør en særlig indsats og nogle af dem ønsker DI at fremhæve som gode eksempler for andre virksomheder i alle DI’s regionalforeninger.

Fakta om Ishøj Mekaniske A/S:

Ishøj Mekaniske A/S er en ejerledet virksomhed i tredje generation, som har eksisteret i syv årtier. Virksomheden har en stor ekspertise inden for design, udvikling, materialevalg og produktion af komponenter.

I dag er Ishøj Mekaniske A/S en betroet underleverandør, som optimerer og producerer prototyper og færdige serier hurtigt. Som underleverandør er det virksomhedens speciale at forsyne andre produktionsvirksomheder med drejede og fræsede komponenter i en størrelse, man kan have i hånden.

Ishøj Mekaniske A/S har i dag 11 ansatte. Der er løbende to lærlinge fast tilknyttet til virksomheden. Pt. er der én lærling ansat, men der starter endnu en lærling fra august 2020.

Kontaktperson hos Ishøj Mekaniske A/S Greve:
Direktør Allan Rasmussen tlf. 4399 3800

Claus Kaae-Nielsen

Claus Kaae-Nielsen

Presserådgiver

  • Direkte +45 3377 3820
  • Mobil +45 2332 6829
  • E-mail clkn@di.dk

Relateret indhold