Fra venstre: Bo Jørgensen, adm direktør Bo-Hus A/S, Kim Frimann, formand for DI Lolland-Falster, John Brædder, borgmester i Guldborgsund Kommune. Foto: DI.

14.12.21 Regionalforeninger Pressemeddelelser

Ny sideInitiativerne blomstrer i ambitiøs byggevirksomhed

Byggevirksomheden Bo-Hus A/S bygger bæredygtigt byggeri, tager et stort socialt ansvar og formår samtidig at præsentere flotte økonomiske resultater. Derfor er Bo-Hus A/S en værdig modtager af DI Lolland-Falsters Initiativpris 2021.

Bo-Hus udfører primært hoved- og totalentrepriser men tilbyder også murer, tømrer og andre enkeltstående opgaver. Virksomheden påtager sig  altså  både store og små opgaver med udgangspunkt fra Nykøbing Falster.

- Som virksomhed har det været vigtig for os at nå en vis størrelse, så vi kan være med til at byde ind på de helt store opgaver. Vi er inde i en enormt spændende periode, hvor der sker rigtig meget omkring os, og vi vil gerne være så store, at vi kan lege med på de fleste opgaver, siger adm. direktør Bo Jørgensen, der er ejer af Bo-Hus A/S.

Virksomheden beskæftiger i dag ca. 80 medarbejdere. Det lykkes som regel at tiltrække kompetent arbejdskraft til virksomheden i Nykøbing, som har behov for mange forskellige typer af medarbejdere.

Bo-Hus yder også en social indsats og giver plads til medarbejdere, som er på kanten af arbejdsmarkedet.

- Det er vigtigt for os, at vi hele tiden kan tiltrække de rigtige medarbejdere, og vi føler et ansvar for at skabe et arbejdsmarked, hvor der er plads til alle. Det gælder ikke mindst i denne tid, hvor der er udbredt mangel på arbejdskraft. Vi vil gerne hjælpe, så flere lykkes med at blive en ressource for vores samfund, siger Bo Jørgensen.

De seneste år har Bo-Hus lavet flere projekter, som er bæredygtige og såkaldt DGNB-certificeret, som er standarder for hvornår et byggeri er bæredygtigt. Lige nu er Bo-Hus i gang med at bygge Danmarks første svanemærkede folkeskole, som ligger i Sundby lidt udenfor Nykøbing.

- Vi skal tænke anderledes og være præcise med  dokumentationen. Men det bliver vi dygtigere og dygtigere til at håndtere. Samtidig ser vi også på andre ting, hvor vi kan blive mere bæredygtige ved at genanvende træ til andre formål i stedet for at smide det på genbrugspladsen, siger Bo Jørgensen.

Siden efteråret 2020 har Bo-Hus været medlem af DI Lolland-Falster som følge af sammenlægningen mellem Dansk Byggeri og Dansk Industri, og der er stor ros fra DI Lolland-Falsters regionalforening.

- Bo-Hus A/S er et lysende eksempel på en virksomhed med initiativ og vækstambitioner, som fokuserer på at være tilstede lokalt, skabe gode relationer og udvikle vores område. Bo Jørgensen og hans medarbejdere har skabt en attraktiv arbejdsplads, der kan tiltrække kompetente medarbejdere og sikre udvikling indenfor bæredygtig byggeri, siger Kim Frimann formand for DI Lolland-Falster.

Bo-Hus A/S fik overrakt initiativprisen på virksomhedens adresse den 14. december. Ved prisoverrækkelsen deltog borgmester i Guldborgsund Kommune John Brædder og formand for DI Lolland-Falster Kim Frimann.

- Initiativprisen er en anerkendelse af det hårde arbejde, som vi alle lægger i virksomheden. Vi synes selv, at vi gør det godt, men det betyder rigtig meget, når andre også ser det, siger adm. direktør Bo Jørgensen.

Fakta om Bo-Hus A/S

- Etableret i 2004 af Bo Jørgensen.

- Virksomheden udfører primært hoved- og totalentrepriser. Der tilbydes ligeledes fagentreprise inden for tømrer-, murer-, maler og blikkenslagerarbejde.

- Der er ca. beskæftiget 80 personer i virksomheden.

- Nettoomsætningen var i 2020 på godt 200 mio. kr. og årets resultat på godt 10 mio. kr. 

 

Fakta om Initiativpris 2021

Prisen uddeles som en hyldest til virkelysten, kreativiteten og skabertrangen blandt de små og mellemstore virksomheder i DI's medlemskreds.

Det er bestyrelsen i den pågældende regionalforening, der udpeger modtager af Initiativprisen.

Kriterierne for Initiativrisen er:

- Virksomheden må ikke have over 100 ansatte.

- Virksomheden skal gennem særligt initiativ og virkelyst inden for afsætning, teknologi, uddannelse eller andre områder gennem en kortere årrække have skabt grundlag for vækst.

- Der vil også blive lagt vægt på udviklingen i nøgletal, eksempelvis omsætningen (bruttoavancen), årets resultat, egenkapitalen og/eller antal ansatte de seneste år.

Virksomheden skal være fuldt medlem af DI eller være associeret.

For yderligere oplysninger kontakt:

  • Presserådgiver Claus Kaae-Nielsen, DI, telefon 2332 6829
  • Formand Kim Frimann, DI Lolland-Falster, telefon 6130 1919
  • direktør Bo Jørgensen, Bo-Hus A/S, telefon 2320 8367
  • Chefkonsulent Lars Magnus Christensen, DI Lolland-Falster, telefon 4127 2838
Lars Magnus Lund Christensen

Lars Magnus Lund Christensen

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3087
  • Mobil +45 4127 2838
  • E-mail lmlc@di.dk

Relateret indhold