Simon Nordstjærne Holm, Esbjerg Maritime Service A/S, modtager DI Sydvestjyllands Lærlingepris 2020. Foto: Mette Fruergaard.

23.04.21 Regionalforeninger Pressemeddelelser

Rollemodel får DI Sydvestjyllands lærlingepris

Det er en sand rollemodel, der noget corona-forsinket er blevet tildelt DI Sydvestjyllands lærlingepris 2020.

- Kleinsmed Simon Nordstjærne Holm, Esbjerg Maritime Service A/S, er om nogen gået forrest som et godt eksempel. Han er utrolig hjælpsom og ikke bleg for at prøve nye ting, også selvom sværhedsgraden er over, hvad en kleinsmedelærling normalt bliver udsat for, udtaler Claus Andersen fra Esbjerg Maritime Service A/S.

- Han har også deltaget på Business Esbjergs erhvervsmesse for folkeskolerne de sidste to år, hvor han har været et af virksomhedens ansigterne udadtil. Her har han på en helt utrolig professionel og medlevende måde kunnet fortælle både forældre og unge mennesker om mulighederne ved en faglært uddannelse.

Ydermere havde vi Radio Vicktoria på besøg, hvor han uden tøven stillede op til interview og fortalte om, hvorfor han havde valgt at blive kleinsmed, fortæller Claus Andersen fra Esbjerg Maritime Service A/S.

Brug for flere erhvervsuddannede

- Som formand for DI Sydvestjylland er jeg ekstra glad for, at vi med valget af Simon har fundet en rigtig rollemodel, som heller ikke er bange for at stille sig op og fortælle om sin erhvervsuddannelse. Vi har brug for unge, der kan fortælle andre unge, at det faktisk er ret fedt at tage en erhvervsuddannelse, fordi det giver så mange muligheder fremadrettet, siger Jesper Toft Mathiasen.

Esbjerg Maritime Service A/S har indstillet Simon som årets lærling i Sydvestjylland, fordi han om nogen fortjener ros og anerkendelse. Derudover han har taget svejsecertifikater i virksomheden inden for TIG, rørtråd, alu og CO2, hvilket har gjort, at han har kunne bidrage direkte i produktionen og på diverse projekter.

- Det er utroligt vigtigt, at vi får uddannet flere faglærte her i vores område. Ikke mindst på det maritime område tegner der sig nogle fantastiske muligheder med den nye energiø og alle de grønne aktiviteter, der er gang i på Esbjerg Havn. Udnævnelsen af Simon til årets lærling er derfor en god reminder til andre unge om at kigge denne vej, siger Jesper Toft Mathiasen, DI Sydvestjylland.

Altid positiv

- Simon har i den sidste tid af sin læreperiode været fast makker på et stort projekt i virksomheden på lige fod som en uddannet smed. Han har løftet opgaven til UG og fået stor ros for sit engement og gåpåmod under opgaven. Samtidig møder han smilende ind hver dag og går lige så smilende hjem til fyraften. Han har en positiv tilgang til tingene, og trods hans unge alder viser han vejen for mange, til hvordan man kommer langt med den rette indstilling, slutter Claus Andersen fra Esbjerg Maritime Service A/S.

- Simon aftjener lige nu sin værnepligt, men man kan håbe, at han vil søge tilbage til området efter endt tjeneste, for vi har brug for medarbejder som ham i Esbjerg.

Det er derfor med stor glæde, at DI Sydvestjylland har uddelt prisen som årets lærling 2020 til Simon. Med lærlingeprisen følger et diplom og et ur til evigt minde om prisen som årets lærling 2020 i Sydvestjylland, siger Jesper Toft Mathiasen, DI Sydvestjylland.

Grundet Corona-restriktioner er prisen uddelt ved et internt arrangement hos EMS A/S

Yderligere oplysninger fås hos Claus Andersen, tlf.: 2966 8840, cma@ems.as eller hos chefkonsulent Johan H. Pedersen, DI, tlf.: 4084 3207, e-mail: jhp@di.dk

Johan H. Pedersen

Johan H. Pedersen

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3781
  • Mobil +45 4084 3207
  • E-mail jhp@di.dk

Relateret indhold