Vinder af årets lærlingepris Vaidas Rackauskas

Henrik Marcher Larsen
16.06.21 Regionalforeninger Pressemeddelelser

Årets lærling er KPK’s Pippi

Vaidas Rackauskas vinder prisen som årets lærling for sin entusiastiske tilgang til opgaver og kolleger

I Nykøbing Mors finder vi den nyuddannede produktionsassistent Vaidas Rackauskas. Vaidas arbejder i produktionen ved KPK Døre og Vinduer A/S, hvor han gennem sin læretid er blevet en essentiel medarbejder. Vaidas er blevet årets lærling 2021 på grund af sin enestående indsats i løbet af lærlingetiden, hvor han har bidraget ekstraordinært fagligt og kollegialt.

- Vaidas minder mig om den gamle fortælling om Pippi Langstrømpe. Historien om Pippi er en fortælling om en pige, der på trods af udfordringer, altid løser de opgaver hun stilles overfor. Hun løser opgaverne med tilgangen: ”Det har jeg ikke prøvet før, så det kan jeg sikkert godt”. Samme tilgang har Vaidas, hvilket gør, at han virkelig fortjener den her anerkendelse, lyder det i indstillingen af Vaidas.

KPK Døre og Vinduer A/S er blandt de førende producenter af døre og vinduer i Danmark og en del af Inwido-koncernen, der er Europas største producent af vinduer og blandt førende leverandører af døre. Det stiller store krav til produktionen, hvor Vaidas er.

- Arbejdet ved KPK kræver, at man er omhyggelig og er klar på at yde en indsats samt har mod på at lære. Alle disse kompetencer har Vaidas haft fra dag ét. Vaidas har løst alle udfordringer med en fantastisk tilgang, der i dag gør, at alle teams vil arbejde sammen med ham. Det skal han virkelig have ros for, siger produktionsleder Jacob Berg Nielsen.

Et forbillede

Ved KPK Døre og Vinduer A/S er Vaidas også kendt for at være en god og hjælpsom kollega, som altid har et smil på læben. For det første ved aktivt at bidrage til et hyggeligt arbejdsklima med god dialog og forståelse. Men også med sin uovertrufne tilgang til, at man altid kan lære og tilegne sig viden. Det sociale aspekt samt ønsket om at forbedre sig er kvaliteter, som vægtes højt i DI Thy/Mors’ lærlingepris.

- Når vi kårer årets lærling, så er det helt afgørende, at lærlingen er et forbillede for, hvad en god lærling og medarbejder er. Det gælder rent fagligt og uddannelsesmæssigt, så det bliver tydeligt, hvilke karrieremuligheder en erhvervsuddannelse kan åbne. Men det skal også være en lærling, som med tydelighed viser, hvordan man er en god kollega. Når alt kommer til alt, er det trods alt det vigtigste. Dét viser Vaidas, og jeg må bare tage hatten af for hans entusiastiske tilgang til opgaver og kollegaer, siger Tage Odgaard Nielsen, direktør hos Frontego A/S og formand for DI Thy/Mors.

Vaidas fik i dag overrakt prisen foran familie og kollegaer, som var mødt op for at fejre ham. Prisen blev overrakt af formanden for DI Thy/Mors, Tage Odgaard Nielsen og af Hans Ejner Bertelsen, borgmester i Morsø kommune.

Fakta om lærlingeprisen

- Årets vinder bliver fundet blandt lærlinge på DI’s knap 300 medlemsvirksomheder i Thy og på Mors.

- Vaidas Rackauskas er 40 år, bor i Snedsted og er uddannet fra Skive College

Henrik Marcher Larsen

Henrik Marcher Larsen

Seniorchefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3962
  • Mobil +45 4015 8858
  • E-mail heml@di.dk

Relateret indhold