14.01.22 Regionalforeninger Pressemeddelelser

Bæredygtige produkter sikrer DI-pris

En Viborg-virksomhed har været blandt de første til at udvikle rustfrit stålarmering, der klarer selv ret så barske miljøer, men også betyder besparelse på brugen af beton og dermed udledning af CO2. Og i 2013 blev Arminox eneforhandlere af et nyt system, der bedst erstatter gamle og gennemtærede murbindere. Derfor får Arminox A/S nu DI’s Silkeborg-Viborgs Initiativpris 2021.

Arminox var internationalt blandt de første i 1991 til at udvikle rustfrit stålarmering. Rustfrit armeringsstål ruster i sagens natur ikke. Så dermed brugt i betonkonstruktioner er det derfor den sikre vej til at undgå korrosionsrelaterede betonskader – og efterfølgende omfattende og bekosteligt renoveringsarbejde.

Og i 2013 blev Arminox eneforhandlere af et nyt system, der gør det muligt at erstatte gamle og gennemtærede murbindere.

Binderne ruster væk og holder dermed ikke længere sammen på for- og bagmur. Det betyder, at en storm eller lignende lettere kan få den forreste mur til at kollapse.

Det havde hidtil været en besværlig proces at renovere de udtjente murbindere, og det var blandt andet svært at sikre, at nye murbindere fik fat i både facaden og i bagmuren. Men med produktet fra Arminox, VBS-M murbinderen, der består af en skrue i rustfrit stål og en tilhørende dybel i polyamid, er det nu blevet langt hurtigere og gør muren meget mere sikkert.

Det er begge initiativer, som har givet Arminox en solid og jævn vækst over årene også uafhængigt af Corona-krisen. Hermed lever virksomheden i den grad op til kriterierne for at modtage DI’s Initiativpris 2021. Prisen belønner en virksomhed for at have styr på tre ting: Vækst, virkelyst og initiativ. Det er tre ting, der er med til at sikre vækst og arbejdspladser i det lokalsamfund, som virksomheden tilhører. Men det kan også handle om at fremtidssikre sin forretning. Og kriteriet for Initiativprisen 2021 var netop det.

- Arminox er blandt de første til at udvikle rustfrit stålarmering. Og virksomheden arbejder i det hele taget for at bruge flere bæredygtige materialer i byggeri og infrastruktur og bringer fortællingen videre om, at brugen af mere holdbare materialer giver længere levetid samt bedre økonomi for konstruktionen i dennes levetid, siger formand for DI Silkeborg-Viborg Jacob Peder Jensen, som til daglig er adm. direktør for Jysk Display A/S i Viborg.

Men til historien hører også, at jo mere bæredygtige materialer, der bliver brugt i byggeri og infrastruktur og jo mere holdbart materialerne er, jo mindre CO2-aftryk er der.

- For bruger man rustfrit armering kan man også ofte spare på beton, som jo er en kæmpe CO2-udleder, siger Jacob Peder Jensen.

Det er med andre ord en virksomhed med succes, der mandag den 17. januar får overrakt DI Silkeborg-Viborgs Initiativpris 2021. Prisen bliver uddelt kl. 10.00 hos Arminox, Jernvej 22, Mønsted i Viborg.

Og det er en stolt borgmester fra Viborg Kommune, der møder op på dagen til overrækkelsen.

- Arminox har formået at arbejde sig op til at være en af blandt verdens førende leverandør af rustfrit armeringsstål. Og det sidste er vi jo ikke så kede af, for det betyder gode arbejdspladser og opgaver med hertil, men også at vi her i kommunen generelt kan prale med at have en lang række af gode solide virksomheder - ikke mindst her i Mønsted, siger borgmester Ulrik Wilbek.

Fakta:

Arminox er en produktions-, handels-, og servicevirksomhed der udvikler, designer og sælger rustfri stål til brug i bygge- og anlægsindustrien globalt. Navnet Arminox kommer af en forkortelse og sammensmeltning af ordene Armering og Inox, som er et synonym for rustfri stål.

Virksomheden tæller pt. 25 medarbejdere.

Den lokale prisoverrækkelse:

Mandag den 17. januar kl. 10.00 hos Arminox, Jernvej 22, Mønsted i Viborg.

 

Fakta om Initiativ-pris 2021

Prisen uddeles som en hyldest til virkelysten, kreativiteten og skabertrangen blandt de mindre og mellemstore virksomheder i DI's medlemskreds. Det er virksomheder som på en eller anden måde kan fremhæves og fremstå som en god og inspirerende rollemodel for andre erhvervsledere.

Det er DI Silkeborg-Viborg, der udpeger den regionale modtager af InitiativPrisen.

Særligt kriterie i 2021:Virksomheden har iværksat initiativer, der bidrager til at fremtidssikre virksomhedens produkter, services eller produktionsprocesser.

Prisen skulle have været uddelt sidste år, men det måtte udsættes på grund af Corona-nedlukningen.

Gordon Trier Holm

Gordon Trier Holm

Konsulent

Relateret indhold